El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik » 11 mar 2007, 11:45

jack-sub pisze:bo wydaje mi się, że Oleguer go nie zahaczył.
To źle ci się wydaje. Oleguer nie tylko go zahaczył ale po prostu kopnął w piszczel. Mało jest tak ewidentnych karnych tak że naprawdę nie potrafię zrozumieć że ktoś jeszcze śmie twierdzić że karnego nie było.

Co do samego meczu to daliśmy sobie w bardzo frajerski sposób wyrwać pewną wygraną. Rozumiem że van Nistelrooy mógł się czuć bardzo dowartościowany tym że strzelił 2 bramki ale dlaczego on nie podawał jak miał dużo lepiej ustawionych kolegów? Bez jaj, do 70tej minuty powinno być już 4:2 dla Realu a ten się uparł żeby gra sam. Swoją drogą dzisiaj nadzwyczaj dobrze jak na siebie zagrał VV. To co zrobił prze sytuacji sam na sam z RvN to było naprawdę mistrzostwo bo Holender w tej akurat sytuacji zachował się bardzo dobrze - chciał podciąć lekko piłkę ale Valdes instynktownie ją wybył. Super zawody rozegrał Guti i jak by nie było był dużo lepszy od Iniesty, Xaviego czy Deco. Gago też nieźle, chociaż zdarzały mu się głupie straty to wydaje mi się że z meczu na mecz gra coraz lepiej. Bardzo na plus zaskoczył mnie też Higuain. Spodziewałem się że zeżre go presja, ale widać że działa to na chłopaka mobilizująco. Niewiele brakło żeby zdobył bramkę, ale również parę zary świetnie podawał jak chociażby przy sytuacji sam na sam do Nistelrooya, albo przy pierwszej bramce. Niestety w obronie nie radził sobie młody Torres, jego głównym zadaniem było powstrzymać Messiego i to mu się nie udało.. Fajnie w środku pola czyścił Diarra i co mnie najbardziej zaskoczyło starał się grać bardzo kombinacyjnie. Nie było już tego co w poprzednich GD czyli "odzyskałem piłkę to ją wywalę do przodu, może RvN gdzieś tam jest", czy strzałów kończących się rzutami z autu. Podsumowując to chciałbym oglądać tak zdeterminowany i tak dobrze grający Real w tym sezonie, jednak jestem świadom tego że taka mobilizacja na mecz może być ostatnią w tym sezonie...

Jako ciekawostkę podam cytat z katalońskiego Sportu [']
Zespół Franka Rijkaarda nie pokazał nic wielkiego. Real pokazał jeszcze mniej
Hala Madrid!

Wróć do „Hiszpania”