Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 11 mar 2007, 11:54

ak grającej Delecty jeszcze nie widziałem.Normalnie metamorfoza zespołu zaskoczyła chyba nawet ich samych. Patrząc na ich skład kojarzę z dobrych występów tylko Nowika i Janczaka.Vartovnika i Pieczonkę widziałem w akcji, ale bez fajerwerków. No, no poziom PLS wzrasta skoro do nie dawna outsider wygrywa u rewelacji rozgrywek Smile.Jeszcze, żeby Gwardia korzystnie przerwała serię "1:3" i będzie pięnie. Smile

Według mnie Chemik ma bardzo dobrze zbudowany, doświadczony skład. Tylko niestety nie grali nim od poczatku sezonu. Dośc duże rezerwy w rozegraniu i brakuje jeszcze jednego środkowego, ale dają rade. Borczyński i Hoffman dwaj doświadczeni gracze (ten drugi co ciekawe grał w niższych ligach we Francji) prowadza dośc ciekawe gre, ale brakuje im troche cm. Poza tym wiadomo, że z Ricardo czy Zagumnym prezentowali by jeszcze wydajniejszą siatkówe, ale to raczej tak dla zobrazowania że zawsze może byc lepiej :P. Janczak to typowy bombardier który dzwiga atak, bardzo się ciesze z powrotu tego gracza do Polski. Ale największa siła Chemika to przyjecie z atakiem. Zarówno Pieczonka jak i Krzysztof Kocik odbieraja bardzo dobrze i co najwazniejsze potrafia tez pomoc w ataku. W rezerwie jest jeszcze bardzo solidny Matusiak. Całość przyjęcia trzyma, świetny w tym sezonie weteran Rafał Kwasowski (zapewne jeszcze on jest Ci dobrze znany). Naprawde jestem pod wrażeniem jego dyspozycji zarówno w przyjęciu i obronie. Jestem pewny, że Bydgoszczanie nie spadna z ligi. Nawet jeżeli w beda musieli mierzyć się playoutach. Fajnie jakby utrzymali te grupe na przyszły sezon i ewentualnie wzmocnili lepszymi obcokrajowcami. Wychowankiem Chemika jest Michał Winiarski więc może kiedys wróci do druzyny, która bedzie juz w czołowce ligowej. Życze im tego.

Wróć do „Inne sporty”