Siatkówka

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 13 mar 2007, 11:18

Dobry :witam: Dwa pytania mam:

:arrow: Jakie budżety mają kluby siatkarskie te z czołówki (tu chyba największy ma Skra) i te słabsze :?: Macie na ten temat jakieś informacje bo ja czytałem że Prokom (najbogatszy polski klub w kosza) ma podobno budżet ok 5 mln euro a taki Śląsk Wrocław ok 1 mln, pozostałe kluby mają coś około tego a wydaje mi się że takim minimum jest budżet 800 tyś ale pewny nie jestem. Ale to taki umowny zapis bo taka Unia Tarnów ma pewnie kilka tysięcy... złotych, ale to ewenement :roll: A to raczej takie przypuszczenia bo niektórzy mogą miec więcej kasy a inni mniej gdyż wszystko jest utrzymywane w większej lub mniejszej tajemnicy. Kilka lat temu słyszałem że średnia drużyna w kosza miałaby jeden z większych budżetów w PLSie i jestem ciekaw jak te sprawy wyglądają teraz :roll:

:arrow: Jaki jest cel wprowadzania na ostatnie minuty seta drugiego nierozgrzanego rozgrywajacego który zmienia tego pierwszego grającego praktycznie cały set :?: Skoro ten pierwszy gra źle to chyba powinno się go zmieniac wcześniej a nie gdy ważą się losy meczu :roll:

Wróć do „Inne sporty”