Kary od UEFA nie są na szczęście zbyt surowe. Co prawda zauważalny może być przede wszystkim brak Maicona przez te 6 spotkań, ale z karami dla Burdisso i Cordoby czyli środkowymi obrońcami powinniśmy sobie poradzić. W końcu więcej będzie miał szanse pograć Andreolli o ile zostanie. Natomiast Cruz dostał tylko dwa mecze co nie jest zbyt wygórowaną karą. Troche dziwne, że Toldo nie zawiesili. Najgorzej ma Navarro i powiem szczerze, że też spodziewałem się kilku-miesięcznych zawieszeń dla naszych. Pozatym Moratti złożył apelacje i są szanse, że zawieszenia będą jeszcze mniejsze.
Od wczoraj Recoba oficjalnie zapowiada rozbat z Interem po zakończeniu sezonu. Stał się jednym z ulubieńców przez te 10 lat spędzonych w Mediolanie, ale niestety kontuzje go zatrzymały, a gdyby nie one dziś miałby napewno status wielkiej gwiazdy, świetnego dryblera i napastnika, a tak stał się symbolem naszej ławki oraz lekarzy. Tak więc powrót do Urugwaju wydaje się być przesądzony. Tak na marginesie to najlepszego Chino ! 100 lat
Almiron ? wypowiadałem się tyle razy na jego temat, ale po krótce zrobie to jeszcze raz. Nie dla tego pana. Dla mnie nigdy się nie wyróżnił w lidze, pozatym są lepsi, młodsi i do tego krajanie do wzięcia, nawet z niższych lig włoskich w sam raz do uzupełnienia składu. Zresztą można by się nawet postarać o dwóch rezerwowych bo często kontuzjowani są wszyscy nasi defensywni pomocnicy od Cuchu przez Pata do Dacourta.
Jutro z kolei wyjazd do Ascoli. Raczej nie spodziewam się wielkiego widowiska. Wiadomo z jakim nastawieniem podejdą gospodarze do meczu z liderem tabeli. 9 graczy będzie bronić, jeden będzie stał na środku boiska i dobiegał do wykopywanych piłek. Im szybciej strzelimy, tym łatwiej będzie o kolejne gole. Ciekawe też czy Mancini zdecyduje się postawić Burdisso w pomocy.