Recoba zapowiada odejście, ale mam dziwne wrażenie że pozostanie w drużynie Interu (słabość Morattiego). Trudno mi sobie wyobrazić druzyne bez Chino w kadrze. Fakt jest taki, że gdy grał w Interze zawsze grał świetnie. Tu nie można miec zarzutów. Niestety jedyna i największa przeszkodą na drodze do bycia jedną z największych gwiazd nie tylko Interu, ale światowej piłki jest zdrowie Alvaro. I tego własnie mu życze w dniu urodzin, niezależnie czy pozostanie w Interze czy odejdzie. Jeśli odejdzie niech mu się powodzi tak jak Obie.
Almiron. Sam nie wiem. Niby potrzebujemy gracza który wzmocni ławke. Ale duzo pytajników pojawia sie przy nazwisku Argentyńczyka. Czy nie lepiej dac szanse komus z Primavery? Albo sciagnąc, młodego dobrze rokujacego na przyszłośc zawdnika, najlepiej Włocha? Empoli chyba sporo ceni Almirona to tez jest kolejne ale. Przy założeniu, że kontuzje bedą omijały Inter (w przeciwieństwie do tego sezonu) to wątpie aby był w stanie wygryźć kogos z zawodników takich jak Stankovic, Vieira, Cambiasso, Dacourt, Zanetti, zawodnik sprowadzony za Figo, czy nawet Maxwella który pokazał, że moze grac także w pomocy.
Co do wizyty w Ascoli to chyba nie ma innego wyjscia niz zainkasowanie kolejnych 3 punktów. Nawet w mocno eksperymentalnym, osłabionym składzie. Forza Inter.