Nie ukrywam, że spodziewałam się remisu w pojedynku tych dwóch zespołów, które sprawiają wrażenie wyrównanych [chociaż tabela może na to nie wskazywać]. Cieszę się z wygranej Arki, bo chciałabym, aby wreszcie Pogoń poleciała do drugiej ligi. Może wtedy beznadziejna polityka transferowa działaczy tego klubu dobiegnie końca...
Fajnie, że Arka zdobywa punkty mimo tak wielkich problemów. Widać, że co dobry trener, to dobry trener
Wisła P. 0:0 Wisła K.
Jakby spojrzeć przez pryzmat ostatniego wyniku Białej Gwiazdy [podział punktów z Arką] taki remis chyba nikogo nie powinien zdziwić, ale jednak pozostaje pewien niedosyt. Przecież to zespół z ogromnymi aspiracjami! A Płock? Płock zajmuje ostatnią pozycję w tabeli i nic nie wskazuje na to, aby miało się to wkrótce zmienić... Cóż... W drużynie z Krakowa są problemy i widać to gołym okiem. Tylko czy ktokolwiek je wreszcie rozwiąże...?
Cracovia 2:4 Zagłębie
Tak, jak było to do przewidzenia - emocji i bramek w tym spotkaniu nie zabrakło a i raczej pewnym było, że zwycięstwo odniesie zespół z gości [co bardzo mnie smuci]. Craxa spada nieco w tabeli, ale mam nadzieję, że szybko zacznie piąć się w górę, chociaż może być o to trudno, gdy w perspektywie ma się pojedynek z Lechem, Groclinem [tu upatruję spore szanse na 3 punkty] i Bełchatowem... Jednak jak będzie - czas pokażę. Ja liczę na jakieś niespodzianki
Górnik Z. 2:3 Górnik Ł.
Na moje oko niemała niespodzianka. Chociaż w tabeli dystans między tymi zespołami nie był zbyt duży, to jednak spodziewałam się pewnej wygranej Górnika z Zabrza. Niby do tej pory Zabrzanie zdobyli tylko 1 punkt, przy ani jednym punkcie Łęcznej, ale jednak wydają mi się być zespołem zwyczajnie lepszym... Cóż... Płakać nie zamierzam, chciałabym, aby Górnik spadł, bo w takim wypadku nie trafi tam najlepszy zawodnik mojego Rakowa i całej trzeciej ligi w ogóle
Lech 3:0 Korona
Cieszę się, że pomyliłam się, obstawiając pewną wygraną zespołu z Kielc. Naprawdę można było się spodziewać, że trzeci zespół w tabeli postawi ogromnie trudne warunki Kolejorzowi, a tu proszę...
Groclin 1:1 Odra
Do tej pory Groclin miał prawie dwa razy więcej punktów od Odry a tu remis. I to w dodatku na własnym boisku. Cieszę się, bo Odrze ten punkcik łatwo nie przyszedł, a na pewno się przyda... Groclin ma czego żałować - tyle nieudolnych ataków przeprowadzili, że aż powinni któryś wykorzystać
Teraz niecierpliwie czekam na pojedynek Legii i Bełchatowa. Oj, będzie się działo