Zdecydowanie bardziej pasuje mi utrzymywanie sportu w kraju niż utrzymywanie armii urzędników, którzy zajmują się normami unijnymi. Dużo łatwiej przychodzi mi oddawanie poprzez podatek moich pieniędzy na sport niż na budowę kościoła / muzeum.piwus pisze:A najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że fundujesz to Ty, podatniku. Jak również handel meczami w Lubinie i Łęcznej. Górą miasteczka w polskim futbolu
Co do Wisły, a raczej Telefoniki to raczej też nie może się szczycić zbudowaniem swojego majątku w oparciu tylko o ciężką pracę i geniusz swojego prezesa. Wykorzystywanie ustawy o zwalnianiu z podatku firm zatrudniających niepełnosprawnych sprawiło, że w pewnym stopniu Wisła też powstała w swoim aktualnym kształcie za pieniądze podatników.
Co do BOTu, jeśli się nie mylę, to nie ma on problemów ze swoją wypłacalnościa i jest firmą, którą stać na wiele. Nie dla tego, że ją utrzymujemy z podatków. BOT jako gigantyczna firma jest w stanie bilansować posaidanie nawet nie dochodowych elemntów. Więc nie widzę tutaj problemu. To, że ta firma jest państwowa to zmienia tylko skalę jej możliwych inwestycji. Pod tym względem nie my utrzymujemy ją z podatkow tylko ona utrzymuje PKP, MZK, edukację etc.
Żeby była jasność jestem za całkowitą prywatyzacja.
Skreślać, nie skreślać - oto jest pytanie. 9 i 11 pktów straty to nawet na tym etapie rozgrywek strata znacząca. Inna sprawa, że ta strata się powiększa od początku rundy rewanżowej a nie (zgodnie z zapowiedziami) zmniejsza. To daje moim zdaniem podstawę do tego, że aktualnie Legii bliżej do środka tabeli, a Wiśle do pucharu UEFA niż do walki o MP.