bellus pisze:Zatrudnienie - każdy pracodawca powinien mieć prawo zwolnić i zatrudnić kiedy chce kogo chce. Jestem za bardoz daleko idącą liberalizacją prawa pracy. Z mojego liberalno - konserwatywnego podejścia do polityki sprawa z gejem nauczycielem wygląda nastepująco:
Jeśli ma wyższe kwalifikacje od innych kandydatów to wygra konkurs. Jeśli nawet nie to jest to suwerenne decyzja dyrektora. NIe można nikogo zmuszać do zatrudniania tego czy tamtego. Szkoły powinny działać jak firmy - odbijać sobie co lepszych nauczycieli. Jeśli gej byłby wybitnym matematykiem to by dostał pracę. Tak to wg mnie powinno dziłać. Żadnych ustaw ustalających, np. za co można a za co nie można zatrudniać czy wyrzucać obywatela z pracy. Pełna wolność.
bellus pisze:W pięknej teorii tak
Ktos twierdzil ze w przeszlosci pod kazdym wzgledem bylo lepiej?Nikt tez nie twierdzil ze pod kazdym wzgledem bylo gorzej.bellus pisze:Inna zgadza się, ale obala twierdzenie, że w przeszłości pod każdym względem było lepiej.
Rozwazalismy tutaj tak zwana rozwiazlosc seksualna a nie kazdy poszczegolny aspekt robiac tabelki plusow i minusow.