Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 23 mar 2007, 15:30

Tak się składa, że miałem pisać o bandzie decydentów i obiecankach cacankach, dobrze, że tego jednak nie zrobiłem. Dyrektor sportowy miał być według zapowiedzi do marca, jednak teraz myślę, że czekanie to rozważny krok, lepszy niż branie kogoś na szybko "z łapanki". Nazwisko jak na polskie warunki świetne, w dodatku przed Beenhakkerem widziałem go jako kandydata na selekcjonera, więc tym bardziej jestem zadowolony, ale teraz prawdziwy test dla prezesa Helera. Ostatnim dyrektorem sportowym był Mielcarski, potem Wisła nie potrafiła utrzymać Jarosza, złożenia podpisu na gotowej umowie odmówił Kowalik, a potem był Marek Kusto, którego zwolniono po... dwóch tygodniach. Tak więc jeszcze długa droga, nawet jeśli warunki zostaną uzgodnione, coś może wyskoczyć i poszukiwania trzeba będzie zacząć od nowa. Dyrektor sportowy jest konieczny, żeby klub mógł normalnie funkcjonować, bo teraz nie ma nawet osoby odpowiedzialnej za transfery - jedyną osobą z pionu sportowego jest Nawałka i osoby ze sztabu szkoleniowego. O ile umiejętności menadżerskie Urbana stanowią zagadkę, to przeszłość wskazuje, że Wisła zyskałaby świetnego koordynatora działań rezerw i młodzieży z pierwszą drużyną, co w połączeniu z lubiącym stawiać na młodych trenerem może nieźle rokować na przyszłość. Ale jak napisałem, jeszcze długa droga do tego i nie zdziwię się jeśli w następne okienko wkroczymy nie z dyrektorem sportowym, a zwolnionym trenerem. Licze jednak, ze teraz postawiono na rozsądek na Reymonta i w końcu będą przemyślane ruchy nienerwowe.

Wróć do „Polska”