Nie ma prawa nakazujacego mieszkac homoseksualistom w gettach czy nosic jakies insygnia wyrozniajace ich z tlumu zeby nie bylo watpliwosci.Ja jednak mam powazne zastrzezenia co do ich traktowania.Byc moze nie jest to jawne lamanie prawa ale korzystanie z pewnych kruczkow aby utrudnic im zycie.bellus pisze:To co zrobił Kaczyński to jest kwestia tego co myślą i uważają jednostki. Jak wiemy tego nie mogą czy tez nie powinny zmieniać ustawy. Prawo tak czy inaczej nie ogranicza homoseksualistów, przynajmniej w tym względzie.
Moze i mowia nam co mamy robic albo czego nie robic (przywrocenie kary smierci) ale po pierwsze wiedzielismy ze tak bedzie pchajc sie do wspolnoty i podpisujac pewne zobowiazania a po drugie UE lozy na te swoje pomysly ogromne pieniadze.bellus pisze:Co do UE czy też Wspólnoty Europejskiej, bo UE nie istnieje, to mam do niej conajmniej mieszany charakter. Oni nam mówią co mamy robić, gdzie ma iść obwodnica Augustowa, etc. Nie jest dla mnie to jakąś wielką wadą, że La Figaro napisze o nas homofoby. Nie przeszkadza mi to co o nas piszą, ja nie jestem prezydentem i moge sobie być nawet tym kartoflem.
Co do twojego ostatniego stwierdzenia, to myślę, że dobrze pasuje cytat, który mój kolega nominował do wypowiedzi roku na swoim bogu.
Mozna wysnuc tutaj pewna analogie do sytuacji homosekaulistow i kobiet w Polsce.Im tez sie mowi co maja robic lub nie - zachowujac odpowiednie proporcje - tylko ze nie lozy sie na to pieniedzy.
Jezeli chodzi o to co o nas pisza i mowia w Europie to zdecydowanie wolalbym zebysmy mieli o wiele lepsza prase niz mamy dzieki durnym wystapieniom obu Giertychow albo dzialaniom Fotygi.
Przyznaje sie bez bicia ze sens tej wypowiedzi Ziemkiewicza (to ten co popelnil ksiazke o Michniku?) jest dla mnie dosc niezrozumialy i nie wiem jaki byl jej cel.bellus pisze:Na tegorocznych paradach homoseksualistów więcej było gości z Europy Zachodniej, niż rodzimych pederastów. Kolejny dowód na ostrzeżenia profesora Geremka, byśmy nie odwracali się tyłem do Europy.
Tylko ze to dziecko jest dla niej calkowicie obce.Jest wynikiem gwaltu i nie mozna wymagac zeby kobieta robila za inkubator i podtrzymywala niejako nic laczaca ja z tamtymi traumatycznymi wydarzeniami.To tak jakby ktos Ci wbil noz w plecy i kazal z nim chodzic 9 miesiecy.bellus pisze:Ja to widzę tak: kobieta zostaje zgwałcona, nie chce tego dziecka - zrozumiałe. Urodzi je i odda do adopcji. Noworodki jak wiemy dość szybko znajdują rodziny.
Ok niech bedzie ze podajac jajko jemy kurczaka.Zostawmy ta sprawe.bellus pisze:Nie zamierzam dyskutować co do zygot, zarodków, płodów, dzieci, istot ludzkich. Nie ma to sensu, rożnimy się tutaj w kwestii podstawowej i nie przekonamy się w żadnym stopniu.
Zgodze sie.bellus pisze:Zgodzisz się chyba, że aborcja nie powinna być lekiem antykoncepcyjnym? Tugo najbardziej bym się bał.
Pigulki czy prezerwatywy sa o wiele tansze.
Pewnie ze glosuje.Bylem jedna z cegielek bardzo slabego muru ktory staral sie nie dopuscic do takiej sytuacji jaka mamy obecnie.bellus pisze:A tak swoją drogą tak z ciekawości, głosujesz w wyborach Chłopaczek? - wiem, że możesz chodzi mi czy w nich uczestniczysz i komu ewentualnie "kibicujesz". To tak dla zaspokojenia mojej ciekawości.
Majac do wyboru lewice i prawice wybiore zawsze lewice.Prawica to nie moja bajka.