Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 25 mar 2007, 9:48

Trochę dziwny mecz do oceniania, bo skończyl sie już w 5 minucie po świetnie bitych dwóch stałych fragmentach gry. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, ale chciałbym zobaczyć drużynę Polską zmuszoną do większego wysiłku, z takim przeciwnikiem. Po strzeleniu tych dwóch bramek zobaczyłem coś niepokojącego, myślac już w kontekście meczów z silniejszymi rywalami. Niefrasobliwość, częste wybicia piłki w okolice 20-30 metra wprost pod nogi Azerów, beznadziejne straty w środku pola (brylował w tym Lewandowski), niedokładności. Całe szczescie trwało to tylko chwile i skończyło się wraz świetnym podaniem Garguły do Łobodzińskiego. Jak dla mnie troche pasywnie grał Lewandowski, po dobrych meczach z Portugalia czy Serbią w jego wykonaniu oczekuje, ze bedzie wywierał piętno na gre ofensywna. Same próby z dystansu to za mało. Ale potraktujcie to jako polskie krytykanctwo :wink:

Nie zgodzę się także z określeniem, że Żurawski był najgorszy na boisku. Taki zawodnik daje wiele drużynie nawet nie strzelając bramek. A chyba nie mozna miec pretensji do zangażowania czy pracy jaką włożył Maciek. Pisze to jako osoba zupełnie bezstronna w sporach na linii Kraków-Warszawa. Oczywiście w tej pierwszej sytuacji powinien zachwać się o wiele lepiej(podawać do Jelenia(?)), ale przy stanie 5-0 nie bede mu tego wypominać, druga sam na sam to centymetrowa pomyłka. Porównując do Wasilewskiego który poza ciosem rodem z K1 lub tekwondo i kilkoma faulami nic nie pokazał, to Żuraw zagrał rewelacyjnie.

Wróć do „Polska”