Mercato Nerrazzurich!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 26 mar 2007, 11:35

Coraz więcej newsów o ewentualnych wzmocnieniach Interu , spróbuję przybliżyć kilka.
A więc tak:
1) Jak wiemy Inter ma w tym sezonie problemy z środkiem pola , dużo kontuzji sprawiło , że nie miał tam kto grać. Lekarstwem na to ma być reprezentant Brazylii Dudu z Cska Moska. Zawodnikowi marzy się gra we Włoszech , a Rosjanie gotowi są go sprzedać za odpowiednią kwotę.
Dudu jest to jedno z odkryć Dungi , tyle wiem. Czekam tu na Czehera , który się orientuje w lidze rosyjskiej.
2)Chelsea zadecydowała , że Crespinho wraca do Anglii po sezonie tak więc musimy sprowadzić napastinika... kandydatami są Lucarelli z Livorno i Suazo z Cagliari. Obaj od kilku lat błyszczą w Serie A i obaj przypominają mi byłych naszych napastników , odpowiednio Vieriego i Martinsa.
U pierwszego przeszkodą mógłby być wiek , Cristiano Lucarelli dobija powoli do trzydziestki i nie wiem czy nie za późno dołączyłby do wielkiej piłki.
Co do drugiego to jestem za , dynamiczny , szybki i przebojowy. Jedynym problemem jest to , że o Suazo stara się wiele klubów z Realem Madryt na czele.
3) W związku z rocznicą klubu Moratti chce przeprowadzić jakiś wielki transfer. Kandydatów jest dużo Ronaldo , Messi , Ronaldinho , Henry , ale najnowszym newsem jest Ricardo Quaresma , który kosztuje jedynie ( :o ) 10 mln euro. Portugalczyk miałby zastąpić innego Portugalczyka Luisa Figo.
Cóż , portugalscy skrzydłowi w ostatnich latach są jednymi z lepszych na świecie i myślę , że Ricardo nie byłby złym wyborem , 10 mln to rozsądna cena i Moratti nie zawaha się jej wyłożyć.
Ewentualnie jest jeszcze piłkarz , kto wie czy nie lepszy , Mancini z Romy , dla którego Italia jest drugą ojczyzną i na pewno nie miałby problemów z zaaklimatyzowaniem się , u Quaresmy nie jest to takie pewne.

Wróć do „Wracając Do Meritum”