Nie będę już nic dopisywał do tematu o którym pisaliście najwięcej - czyli Alves+DM, ale dorzuciłbym swoje trzy grosze w innej kwestii, bo te dwie pozycje nie są jedynymi na których potrzebujemy wzmocnień. Wg mnie przydałby się zmiennik dla Ronaldinho i jeszcze jeden środkowy pomocnik.
Ronaldinho na lewej stronie nie ma żadnej konkurencji już kolejny sezon, kimś takim miał chyba być Ezquerro - ale temu panu powinniśmy postawić świeczkę i podziękować za czas który poświęcił na grzanie ławek/stadionowych krzesełek. A przydałby się ktoś, kto będzie nie dość, że konkurencją zmuszającą Ronniego do większej pracy to jeszcze będzie mógł go w miarę skutecznie zastąpić w wypadku jakieś kontuzji czy po prostu słabszej formy (może Robben, jeśli byłby do wyciągnięcia za jakieś przyzwoite pieniądze). Co do środkowego pomocnika - to w tej chwili mamy trzech na dwie pozycje, a to jak dla mnie o jednego za mało. Teraz mam wrażenie, że zbyt łatwo pozbyliśmy się van Bommela - albo pozbyliśmy i nie ściągnęliśmy nikogo na jego miejsce. I nie mam tu na myśli żadnego rozgrywającego "z najwyższej półki" (jak np. Lampard, o którego powinniśmy się postarać tylko w wypadku odejścia Deco) tylko raczej kogoś kto będzie preferował może i nawet trochę bardziej siłowy niż techniczny styl gry, ale jednocześnie dograć dobrą piłkę też będzie umiał (może Frings