Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 27 mar 2007, 8:41

Akarin pisze:Prasa niemiecka pisze, że Bayern jest wśród klubów zainteresowanych Marcellem Jansenem.
Menedżer Jansena przyznał nawet, że Bayern złożył konkretne zapytanie :wink: Sam zainteresowany stwierdził, że nie będzie sobie zaprzątał tym głowy dopóki trwa sezon i walczy z Borussią o utrzymanie, ale dodał też, że...z pewnością nie będzie grał w 2 lidze i że fakt, iż Bayern się nim interesuje, schlebia mu :glass: Jak już wspomniałem parę postów wyżej, dziewczyna Jansena podobno mieszka w stolicy Bawarii, a więc... :wink:

Także, masz rację, Akarin, pozostaje nam teraz faktycznie tylko trzymać kciuki za Gladbach, żeby spadł do 2 ligi :twisted:
olson pisze:Zreszta jezeli i Lahm, i Sagnol, i Schweinsteiger, i Jansen wlasnie beda w dobrej formie, Hitzfeld moze znalezc miejsce na boisku dla kazdego z tych pilkarzy badz tez wprowadzic rotacje na bokach pomocy i obrony.
No i właśnie to jest wielki plus Ottmara, o którym wspominałem wyżej - rotacja :king: Gdyby trenerem był Felix, byłbym przeciwny sprowadzeniu Jansena, bo wiedziałbym, ze skonczy się to "trwałą" ławą dla któregoś z wymienionych (najprawdopodobniej właśnie Jansena). A tak, jestem pewien że Hitzfeld w przeciągu całego sezonu będzie w stanie wykorzystać w pełni potencjał każdego z tych graczy. W końcu, nie oszukujmy się, sezon jest na tyle długi, że każdy ma jakiś okres słabszej formy, urazy itp. Dodatkowa konkurencja na pewno nie zaszkodzi, a może nawet pomoże 8) I powtórzę się - ani Lahm ani Bastian nie powinni grać 60 ważnych spotkań w roku, bo ich organizmy w końcu tego nie wytrzymają.

Mam tylko nadzieję, że ewentualne sprowadzenie Jansena nie przeszkodzi przedłużeniu kontraktu z Goerlitzem, bo przecież przyjdzie jeszcze Altintop, też mogący grać na prawej obronie :? A szkoda byłoby Andiego, bo myślę, że jego potencjał dopiero nam się objawi.
olson pisze:jeden z wiekszych talentow niemieckich mlodego pokolenia [ale nie tego najmlodszego :P],
a propos "najmłodszego" pokolenia, to Toni Kroos zdobył ostatnio 2 bramki dla niemieckiej U-17 w meczu z Grecją (4:1) :wink: Niemieccy młodzieżowcy, po wygranej właśnie z Grecją oraz ze Szkocją (też 4:1) i Irlandią (3:0) awansowali do ME. Kroos gral we wszystkich spotkaniach :P

Wróć do „Niemcy”