Trochę zbyt wygórowane chyba masz wymagania względem tej "organizacji". Czy zdrowo rozsądkowe jest zaprzeczanie co do chrześcijańskich korzeni Europy?Chlopaczek pisze:Nie wiem jak wygladala sytuacja z Dolina poniewaz jej nie sledzilem ale nie chce mi sie wierzyc zeby UE zmienila swoja decyzje tylko i wylacznie pod naciskiem przypinajacych sie do drzew ekologow.To zaprzecza zdrowemu rozsadkowi.
Dolina Rozpudy należy do obszarów chronionych Natura 2000, gdzie bardzo restrykcyjne są przepisy odnośnie budowania czegokolwiek. Obwodnica ma pozwolenie na budowę, wieć ma zgodę odpowiednich agent zajmujących się środowiskiem. Jak pięknie widać WE sama sobie przeczy, jednak czego wymagać od organizacji, która:
- jest słaba gospodarczo
- nie potrafi nawet ustalić własnych podstaw funkcjonowanie
- której ograny mają tak nikłe poparcie wśród obywateli WE
- gdzie obywatele Holandii bardziej zaawansowni wiekowo uciekają do Niemiec, bynajmniej nie dla tego, że jest tam lepszy klimat
- gdzie na ulicach stolicy państwa podpory WE pali się setki samochodów i za nic ma się prawo
Reasumując WE to nie jest najwybitniejsza "organizacja" a tym bardziej raj na Ziemii, i całkowicie jestem w stanie uwierzyć - sam to widzę - w postępowanie jej wbrew rozsądkowi.
A o to Ci chodzi... Myślałem, że coś na temat, że kobiety są dyskryminowane czy coś.Chlopaczek pisze:Kolejny kamyczek z mojej strony wrzucony do ogrodka obroncow zycia poczetego ktorzy chca decydowac o ciele kobiety nie dajac nic w zamian (nawet nie zartujmy o becikowym).
Jak to co tutaj napisałeś się ma do wolności przekonań, wolnosci myśli, etc?Chlopaczek pisze:Starczy jednak iz Giertych dostal za ta broszurke nagane od przewodniczacego Parlamentu Europejskiego (przy okazji publikacje potepil rzad francuski i amerykanski Kongres) cala sprawe podchwycily zagraniczne gazety i na pewno nie pomoglo to nam w walce z coraz szerszym przekonanie ze Polska to ciemnogrod.
To nie pierwsza taka akcja naszych orlow w PE.Przypomnijmy tylko wystawe gdzie porownali aborcje do zaglady w obozach koncentracyjnych.
Chlopaczek pisze:Nie chce zeby ktos mnie postrzegal jako osobe bioraca udzial w walce prawicy z lewica.Trudno dzisiaj uciec od polityki i nie zawsze mi sie to udaje ale staram sie stac z boku (poza udzialem w wyborach).Biore natomiast udzial w walce panstwo wyznaniowe-panstwo swieckie tolerancje-nietolerancja zwolennicy aborcji-przeciwnicy aborcji i tak dalej.
Na chwile obecna bardziej jestem antyPiS niz z lewica.
To ja jestem antyantyPiS. Jestem przeciwny krytykowaniu wszystkiego co robi PiS z zasady. Wrogie mi są ataki powodowane uprzedzeniami a nie zdroworozsądkową analizą. Ataki bez przeczytania i zapoznania się z tym co robi PiS - np. Wałęsa ("Bolek") o raporcie z likwidacji WSI - najszybciej czytający Polak - kto by pomyślał przecież to elektryk.