Wybacz ale w dyskusje na temat UE nie mam zamiaru wchodzic bo to zbyt szeroki temat a mi sie po prostu nie chce (mozesz zalozyc ze nie jestem w stanie obalic Twoich punktow albo ze nie posiadam wiedzy na ten temat ale mimo wszystko i tak mi sie nie chcebellus pisze:Trochę zbyt wygórowane chyba masz wymagania względem tej "organizacji". Czy zdrowo rozsądkowe jest zaprzeczanie co do chrześcijańskich korzeni Europy? (ciach).
Nie zamierzam sie klocic takze co do idealnosci UE bo tak jak nic nie jest idealne tak rowniez Wspolnota idealna nie jest.
Mozna powiedziec ze kobiety sa dyskryminowane bo srednia ich zarobkow w porownaniu z mezczyznami biorac pod uwage te same stanowiska jest o kilkanascie procent mniejsza.bellus pisze:A o to Ci chodzi... Myślałem, że coś na temat, że kobiety są dyskryminowane czy coś.
Dla mnie nie ulega watpliwosci ze w Polsce o wiele lepiej byc mezczyzna niz kobieta.
Nie przypominam sobie abysmy rozmawiali o Giertychu w kontekscie wolnosci wypowiedzi.Wspomnialem o nim jako o przykladzie osoby przez ktora mamy na zachodzie niezbyt dobra opinie niezbyt dobra prase.bellus pisze:Jak to co tutaj napisałeś się ma do wolności przekonań, wolnosci myśli, etc?
Gdybysmy pozwolili temu calemu chrzescijanstwu realizowac to co sobie zalozyl to ciagle tylko elita potrafilaby czytac oraz pisac a slonce dalej by sie krecilo wokol planety zwanej Ziemiabellus pisze:No tak gdyby nie chrześcijaństwo to w Rzymie wymyślono by maszynę parową, latali by na księżyc juz w 1500 roku
Korzenie to podstawa prawda?Fundamenty Europy oraz naszej cywilizacji siegaja duzo dalej niz 2 tysiace lat temu jak zauwazyl Franz.
Nie dziwie sie ze UE nie ma zamiaru zrobic wpisu o "chrzescijanskich korzeniach Europy" bo po pierwsze zaslugi chrzescijanstwa sa mocno dwuznaczne przegnile i przesiakniete krwia po drugie tak jak sam wspomniales nie tylko chrzescijanstwo odcisnelo pietno na Europie a po trzecie stawialoby to chrzescijan na uprzywilejowanej pozycji wobec innych wyznan (juz slysze te glosy: skoro Europa ma chrzescijanskie korzenie to trzeba zniesc aborcje i tak dalej i tym podobne po prawomyslnej linii chrzescijan i ich wyznania).