Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 28 mar 2007, 20:16

Zapewniam cie za potrafie.
Do momentu, aż zobaczę to nie uwierzę. Wybacz, ale jestem człowiekiem słabej wiery jeśli chodzi o Ciebie. Jednak zawsze możesz mnie wyprowadzić z błędu.
franz pisze: A czy jako ojcowie kościoła Święci Augustyn i Tomasz nie powinni przypadkiem oprzec sie o Pismo Świete a nie jakies poganskie brednie heretyków i nie wierzacych pogan
Oparli to nie znaczy przepisali to jedna rzecz. Wspólne są tylko nieliczne elementy. Jako, że obu zaliczyć można do myśli średniowiecza (tak wiem, że Augustyn to myśl przed średniowieczna pod względem czasowym, ale ideowym to czyste średniowiecze) to obala to teorię, że średniowiecze było zacofaną epoką.
franz pisze:Teraz to dales popis Rolling Eyes

Porównaj sobie dwa zdania: Kolejną sprawę jest to, że czytać nie potrafisz. ---- Kolejną sprawę jest to, że czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Daje Ci to coś do myślenia?

Jak widać moje tobie nie dało. Skoro nie odpowiedziałes na mój zarzut. A co do czytania to raczej nie jest mój błąd. Popatrz sobie na czasownik strzelać. Jak się kogoś pytasz czy umie strzelać to raczej chodzi o to, czy umie trafiać do celu. Bo pociągnąć za spust to umie każdy. To, że w wąskim rozumieniu czasownika czytać mieścisz się to sobie zdaję sprawę, bo przecież jakbyś nie umiał to nie było by Cię na tym forum.
To ze w średniowieczu panowało chrześcijaństwo i miało wielki wpływ to nie ma wpływu na rzekome chrzescijanskie korzenie europy bo okres strozytnosci był przed średniowieczem i w kwestii prawa i ustroju blizej nam obecnie do starozytnej Grecji i Rzymu niz do sredniowiecza.

Zwłaszcza tego prawa to bliżej nam do Grecji, jak w mordę strzelił.
Skoro panowało to miało wpływ, więc... (dopowiedz sobie sam).

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”