LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 05 kwie 2007, 16:38

Nie rozumiem dlaczego ktoś miałby karać policję... Po tym co się ostatnio działo we Włoszech, ostra reakcja jest jak najbardziej zrozumiała. To kibice ruszyli na policjantów i logiczne jest, że zaden z nich nie bedzie czekał, aż mu jakiś Anglik włoży petardę do kieszeni :roll: Tym bardziej, że wszyscy wiemy z czego słyną angielscy kibice na całym świecie... Teraz każdy mecz policja traktuje jak walkę o życie i zdecydowanie popieram to.. Oczywiście w ramach zdrowego rozsądku, ale czy kibice wykazują się rozsądkiem?? Ojej jak strasznie pałowali leżącego... a co ten leżący robił w samym środku burdy?? Co robił kilkanaście sekund wcześniej?? Włosi są teraz bardzo wyczuleni na takie sytuacje i moim zdaniem nie powinno tu być absolutnie żadnej kary.

Mecz naprawdę dobry... Cieszę się, że wygrała Roma, bo jednak w Europie kibicuję włoskim klubom ;) Nie spodziewałem się tak dobrej postawy gospodarzy, ale i tak mimo zwycięstwa jest pewien niedosyt, bo przeciez apetyt rośnie w miare jezenia (w tym przypadku w miarę bardzo dobrej gry Romy) :P A wynik mógł być wyższy. Parę ładnych rajdów Tottiego, ale było też kilka błędów w obronie, które mogły znacznie bardziej zepsuć wynik. Nie miałem okazji bliżej przyjrzeć się powtórkom, ale mam duże wątpliwości co do dwóch sytuacji, po których sędzia mógł podyktować rzuty karne dla Romy. Mam na myśli sytuację z Mancinim (??) chyba w drugiej połowie i Perottą, który dostał kartkę za symulowanie... Może nie były to jakieś ostre wejścia, ale nie dopatrzyłem się kontaktu obrońców z piłką, a z nogami owszem :P Kartka już w ogóle z pupy :?
Wiem na co stać Rzymian, jest to drużyna nieobliczalna ale Włochom zazwyczaj ciężko gra się z angielskimi drużynami. Bardzo pozytywne zaskoczenie. Mimo zwycięstwa, to MU jest dla mnie nadal faworytem do awansu, jednak kasy na to nie postawię :P

Muszę przyznać, że pomyliłem się co do Romy w LM... Już w rewanżu z Lyonem nie dawałem im większych szans, a tu proszę, takie zaskoczenie :) Wielkie brawa i życzę powodzenia w rewanżu :]

Wróć do „Puchary Europejskie”