Siatkówka

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 07 kwie 2007, 20:23

bellus pisze:Szkoda Mostostalu (2-3 w decydującym do 14).
Szkoda ale meczyk taki jakiego oczekiwałem z dramatycznym zakończeniem, pełny emocji i dramaturgii i w ogóle cool 8) Liczyłem na pieć setów i na szczęście tyle było a po pierwszym można było odnieść wrażenie że Jastrzębie łątwo wygra zawody. Byłem trochę za JW ale szkoda młodych siatkarzy Mostostalu. Jak zawodnicy nie zostaną powykupywani to w kolejnym sezonie powinni namieszać. A wszyscy liczyli że Resovia powalczy z Częstochową :roll:
bellus pisze:1. Szymański
Bez komentarza ['] Powiem tylko że powinien być bardzo surowo ukarany :evil: Dodam jeszcze że gdyby to nie byli kibice siatkarscy to na hali mogłoby się zrobić piekiełko :roll:
2. Interesująca sytuacja z wyrzuceniem sędziego za złe sędziowanie.
Ja czegoś nie rozumiem - ciągle narzeka się na liniowych i mówi że sędziuje w zasadzie tylko główny arbiter. To po kiego są pozostali skoro się do tego nie nadają albo nie chcą się nadawać :roll: Za złe sędziowanie powinni ponosić jakieś konsekwencje bo siatkówka to chyba jedyna dyscyplina, w której jeden arbiter sędziuje sobie a inni sobie gdyż ich decyzje nierzadko są zupełnie odwrotne. Tu jak na dłoni widać że niektórzy nie mają pojęcia/nie chcą mieć o sędziowaniu podczas gdy w innych dyscyplinach sędziowie tworzą jedność i jak mecz wygląda jakby był sprzedany to wszystkim wmawia się że jest wszytko jest OK. Aha główny odsunął od zawodów tego drugiego co stał po naprzeciwko niego czy liniowego bo ta sytuacja mi umknęła :?:
bellus pisze:3. Kadziewicz uratował wolą walki. Przy serwisie moim zdaniem błąd Kurka a nie dobry serwis.
Wg mnie decydujący był wcześniejszy serw Mostostalu kiedy to jakiś zawodnik zaserwował jak ja nie potrafiący grać na w-f w liceum. Piłka na moje oko w zasadzie oddana. Później bardzo dobre zachowanie Kadziewicza i jeszcze raz Kadziewicza.
bellus pisze:4. Szkoda 1 seta, oddanego bez walki.
5. Wszystko chyba wróci do normy i to Jastrzębie spotka się z Olsztynem w półfinale.
Tu nie mogę się nie zgodzić :P
bellus pisze:6. Kolosalna poprawa gry Mierzejewskiego w stosunku do tego mecz z Olsztynem (chociaż to był chyba szczyt niemocy Mostostalu - z 18-9 przegrać...)
Wg mnie był najlepszym zawodnikiem Jastrzębia.

A co z Gromadowskim :?: Niby taka nadzieja Polski a co roku nie spełnia pokładanych w nim nadziei :roll:

bellus dzięki za pomoc w pisaniu posta :lol:

Wróć do „Inne sporty”