Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post autor: guru » 08 kwie 2007, 23:17

PSG po zwycięstwie z Lens podtrzymali dobra passe. (jeżeli tak to można nazwać). Wczoraj wygrali u siebie z Le Mans, które jest w górnej części tabeli i często nie przegrywa.
Hit 31 kolejki ze tak powiem dla Marseille :]
Olympique Marseille wygrał u siebie z Lillie aż 4:1 :!: Dwie bramki strzelił Niang i... Civelli (środkowy obrońca). :P Jedyna bramkę dla gości strzelił Bastos.
Mecz mógł sie podobać. Postawę sędziego skomentuje tak :arrow: [']
W 7' dopatrzył sie rzutu karnego dla OM, po faulu na Pagis, a dodatkowo wyrzucił z Emersona z boiska. :shock: Zacznijmy od tego, ze karny był z dupy. Do jedenastki podszedł Niang i pewnie zamienił na bramkę. Na wyrównanie nie trzeba było długo czekać. Ktoś z OM faulował w polu karnym i sędzia podyktował jedenastkę dla Lillie. Widziałem ta sytuacje kilka razy na potworkach i karny taki troszkę naciągany, chociaż różnie można go zinterpretować. Do karnego podszedł Bastos i także zamienił go na bramkę.
O ile pierwsza decyzja była bardzo kontrowersyjna, tak karne po faulu na Niangu, Pagisie i tam jeszcze na kimś powinny być podyktowane. Jeszcze ta żółta kartka dla Ribery. ['] Franck po ładnym rajdzie został sfaulowany przed linia pola karnego i za to dostał kartonik. Tak jak już parę razy wspominałem, sędzia był tragiczny. Wracając do Francka- zagrał bardzo dobre spotkanie. 8) Chociaż w jednej sytuacji miałem wrażenie, ze jest już myślami w Arsenalu. Przestrzelił z 5 metrów... :lol:
Dwie bramki strzelił Civelli. W sumie bramki podobne, bo obie padły po rzutach rożnych. W 91' Niang przypieczętował wyższość OM w tym meczu. ładnie zwiódł obrońcę (w stylu Robina) i nie dal szans bramkarzowi przy strzale. 8)

Mam nadzieje, ze to wysokie zwyciestwo OM podbuduje ich w ważnym momencie tego sezonu i dadzą rade zając drugie miejsce. :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”