Bobby
Akcja opowieści w całości dzieje się w hotelu Ambassador, w którym w 6 czerwca 1968 roku został postrzelony senator Robert F. Kennedy. Historia opowiedziana została z punktu widzenia 22 osób, które w czasie strzelaniny były obecne na miejscu zbrodni.
Spodziewałem się dobrego filmu, ale nie myślałem, że aż tak mi się spodoba. Na początek przyciąga znana obsada. Martin Sheen, Anthony Hopkins, Demi Moore, Ashton Kutcher, Emilio Estevez, Sharon Stone, Helen Hunt, Christian Slater, Elijah Wood, Laurence Fishbourne, czy Lindsay Lohan :*.
Opowiedziane są historie kilkunastu osób znajdujących się w tym samym hotelu, w hotelu w którym wszyscy przygotowują się na przyjazd "Bobby'ego" Kennedy'ego i ogłoszenie wyników wyborow. I tutaj dochodzi arcyważna częśc filmu. Swietnie wmontowane archiwalne nagrania. Czasami nie poznajesz się co jest kręcone teraz, a co wmontowane z prawdziwych materiałó 1968 roku.
Każda historia jest na swój sposób ciekawa i kazdy znajdzie w nich coś dla siebie. A na koniec jest naprawdę wielki żal, że ten film musi się konczyć śmiercią Kennedy'ego. Polecam! 8.5/10