Hokej

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch » 09 kwie 2007, 17:49

Zaklepani na kolejny sezon są już Sokół i Drzewiecki. Po słowie z władzami klubu są już Proszkiewicz i uwaga ... Michał Garbocz
Żeby nie było, że bajki opowiadałem :P Garbocz podpisał z Tychami dwuletni kontrakt, co oczywiście będzie dla nas ogromnym wzmocnieniem. Po świętach, czyli w jeszcze w tym tygodniu swój podpis na kontrakcie złoży Sokół, a bardzo blisko tego jest Proszkiewicz, który analizuję jeszcze inne oferty (w każdym razie w Toruniu raczej nie zostanie).

W piątek do Tych zawitał Jacek Płachta. Oczywiście nie musi to niczego oznaczać, ale skoro już odbył rozmowy z prezesem to może coś na rzeczy jest :D

Druga sprawa do NHL, a właściwie koniec sezonu zasadniczego. Będę pisał o tym w tym temacie (no bo niby dlaczego nie :roll: ). W pierwszej rundzie dojdzie do kilku ciekawych pojedynków. Na pierwszy plan bez wątpienia wysuwają się starcia Devils z Tampa Bay (niestety), Ottawy z Pittsburghiem i Vancouveru z Dallas.

Szczególnie ta pierwsza para budzi mój niepokój, bo w sumie liczyłem, że New Jersey na początek dostanie Rangers. W takim wypadku byłbym spokojny o wynik, ale już ta Tampa ... będzie strasznie ciężko, a w tym sezonie przegraliśmy z nimi już trzy razy, także akurat drugie miejsce po zasadnicznym zupełnie nic w tej rywalizacji znaczyć nie musi.

Konferencja Wschodnia
Buffalo Sabres (1) - New York Islanders (8 )
New Jersey Devils (2) - Tampa Bay Lightning (7)
Atlanta Thrashers (3) - New York Rangers (6)
Ottawa Senators (4) - Pittsburgh Penguins (5)

Konferencja Zachodnia
Detroit Red Wings (1) - Calgary Flames (8 )
Anaheim Ducks (2) - Minnesota Wild (7)
Vancouver Canucks (3) - Dallas Stars (6)
Nashville Predators (4) - San Jose Sharks (5)

Miłego oglądania :wink:

Wróć do „Inne sporty”