Po obecnym sezonie Wenger powinien pare spraw przemyslec przede wszystkim, ktorzy zawodnicy nie prezentuja juz poziomu pozwalajacego grac na najwyzszym poziomie. Dlatego chcialbym sie podzielic z wami moimi osobistymi przemysleniami odnosnie skladu i jego wzmocnien.
Zaczne od tego kto powinien odejsc.
1. Flamini - chce odejsc niech odchodzi, nigdy nie byl zawodnikiem pierwszoplanowym i mysle ze druzyna na tym wogole nie ucierpi a miejsce jakie po sobie pozostawi wedlug mnie godnie uzupelni DIABY
2.Ljungberg - przykro mi to pisac ale niestety jego czas w druzynie Arsenalu chyba nadszedl. To juz nie jest ten Freddy z sezonu 2004/05 gdzie mial 15 bramek w sezonie. W sezonie 05/06 mial 2 bramki a w obecnym znowu az 2 bramki za sezon, niestety ale to za malo. W ManUnited gra taki pedalek z 7 nie pamietam jak on sie nazywa ale wiecie o kogo mi chodzi:) on potrafi to co Freddy za dwa sezony strzelic w jednym meczu!!! i takiego skrzydlowego nam brakuje.
3. Senderos- chlopak ma mecze ze rece same sie skladaj do oklaskow ale jeden mecz na 4 to troszke malo, w meczach o stawke jak pilka do niego leci to az mi serce szybciej bije ze strachu co on zrobi. Lubi sie uciac i oddac pilke przeciwnikowi.
4. Aliadiere- to ze on nie jest zawodnikiem mogacym grac na najwyzszym poziomie to chyba kazdy kto oglada mecze Arsenalu wie.
5. Baptista- uwazam ze zawodnik za ktorego trzeba zaplacic okolo 20mln powinien strzelac bramki nie tylko w CArlig Cup.
A co do wzmocnien to widze to tak:
Bramkarza musimy kupic bo czy teraz czy za rok Jens odejdzie napewno.
Wedlug mnie idealnym wzmocnieniem bylby bramkarz Espanyolu IDRISS KAMANI, choc nad Borucem tez moznaby sie zastanowic.
Obrona powinna rowniez byc wzmocniona jednym zawodnikiem, wielkie nazwisko typu Nesta do nas nie bedzie chcialo przyjsc wiec wedlug mnie musi to byc ktos twardy, mlody i ograny. Ja bym postawil na PERA MERTESACKERA lub ANDREA BARZAGLIEGO, mlodzi i ambitni a umiejetnosci maja nieprzecietne.
Pomoc ja chcialbym zobaczyc skrzydlowego z prawdziwego zdarzenia, REYES szczerze mowiac by sie przydal ale nie chce go juz widziec a za pieniadze z jego transferu mozna kogos wartosciowego kupic:
NANI, RIBERY, JESUS NAVAS to sa wedlug mnie skrzydlowi nad ktorymi Wenger powinien sie zastanowic. Ja na jego miejscu kupilbym NANIEGO, w Portugali mowia ze moze byc lepszy od tego z Manchesteru.
Atak tutaj nie kupowalbym nikogo bo ten Bendtner moze sie sprawdzi poza tym HENRY I van PERSIE gdy sa zdrowi siekaja bramki jak na zawolanie. Chyba ze FERNADO TORRES wyrazi chec opuszczenia Madrytu to moznaby o niego powalczyc choc to traktuje jako tylko marzenia:)
TAK WIEC WEDLUG MNIE SKLAD MAMY DOBRY ALE POTRZEBA JEDNAK KILKU RUCHOW ABY BYLO JESZCZE LEPIEJ:)
nie można się powstrzymać, co ? 2 WP // fieldy