Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA » 13 kwie 2007, 12:03

Flamini. Według mnie jest zbędny i tyle. Piszesz filedy o poprzednim sezonie- zgoda, pomógł nam i to bardzo, godził się na rolę zapchajdziury, w tym sezonie zdobył kilka ważnych bramek i nawet powalczył o miejsce w wyjściowej jedenastce, ale odpowiedz mi na pytanie- czy widzisz go w przyszłości w Arsenalu? Bo ja nie. Zwłaszcza że na Jego pozycji może grać trzech innych graczy (Gilberto, Diaby i Denilson). Do tego cała trójka już teraz prezentuje wyższy poziom od Mathieu. Jeżeli chce odejść- niech odchodzi, nikt go zapewne zatrzymywał nie będzie. A dodatkowo jakaś kasa wpadnie :]

Ljungberg. Jego sprzedaż byłaby ogromnym błędem. Może i nie gra tak efektywnie co kiedyś ale Freddie może być dla nas bardzo przydatny na ławce, jako doświadczony i ograny joker. Jest zwinny, szybki, 'cwany'. A co do tego że Szwed zgodziłby się na taką rolę w klubie jestem niemalże pewny :wink:

Senderos. Popełnia błędy (rażące błędy), irytuje mnie swoimi interwencjami, jest jeszcze niedoświadczony i właśnie dlatego... powinien zostać :P Arsene bardzo umiejętnie wprowadzał go przez cały sezon do pierwszego składu, ogrywał go. Teraz, po powrocie Clichy'ego usiadł i na ławce i nie narzeka. W razie czego mamy solidnego (a taki Senderos niewątpliwie jest) środkowego obrońcę na ławce rezerwowych. Czego chcieć więcej? :roll:

Aliadiere. Bye bye. Nigdy mnie nie przekonywał i nigdy zapewne nie przekona. A mamy go kim zastąpić (Bendtner). Chciało go Middlesbrough? Niech idzie. Ja po nim płakać nie będę.

Jako zastępce Jensa tak jak fieldy chciałbym Akinveeva. Kiedyś nawet coś tam przebąkiwano o zainteresowaniu Wengera jego osobą ale wszystko ucichło... szkoda. Oby jeszcze ten temat powrócił.
Skrzydłowy. Chciałbym Naniego, chciałbym Ribery'ego (kolejność nieprzypadkowa :P ). Zresztą pisałem o tym kilka postów wstecz :]

Nasza obrona i atak nie potrzebują w chwili obecnej żadnych wzmocnień :]

Wróć do „Anglia”