M.I.P. sezonu La Liga

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 13 kwie 2007, 15:15

Temat myślę, że warty uwagi. Co prawda nie sądzę, aby wiele osób się tutaj wypowiedziało, ale to nic. Warto też zastanowić się nad tematem na indywidualne podsumowania sezonu. Najlepszy zawodnik, największy zawód, największa sensacja etc. Oczywiście jeszcze za wcześnie, ale zapiszę to sobie tutaj żeby nie zapomnieć :lol:

Ja nie będę zdecyduję się na 'przyznanie' nagrody jednemu konkretnemu zawodnikowi bo o miano zawodnika, który poczynił największe postęp mogłoby się ubiegać zapewne mnóstwo piłkarzy nawet ze słabszych drużyn a ich występów raczej nie śledzę.

Zgadzam się z tym, że olbrzymi postęp widzimy u Davida Silvy. Potrzebował jednego sezonu, aby stać się kluczowym piłkarzem Valencii. To chyba wystarczająca rekomendacja.

Bardzo mnie cieszy również postęp u ... Iniesty :P Oczywiście Andresito już w poprzednim sezonie grał bardzo dobrze i był ważną postacią w drużynie, ale w tym sezonie można go uznać wręcz za kluczową postać i naszego najlepszego pomocnika w tym sezonie. Dobrze gra również w reprezentacji i można zaryzykować stwierdzenie, że zmienił mu się status. To już nie jest młody talent świetnie rokujący na przyszłość, ale w pełni ukształtowany pomocnik, który poradziłby sobie w każdym klubie europejskim.

Wróć do „Wracając Do Meritum”