Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 14 kwie 2007, 9:17

Rzygać mi sie już chce tą aferą... Ten proces był po prostu kompromitacją. Osądzili kluby w miesiąc, a teraz będą rozdmuchiwać coraz to nowe... fakty :roll: Wkurza mnie, że zamiast doprowadzić sprawę do samego końca, niektórzy rzucili się na stołki (mniejsza o to gdzie :P ). Pół ligi brało w tym udział i teraz będzie się ciągnęło... Niestety, na oczyszczenie potrzeba kilku latek i teraz to widać. Wiadomo, że sezon 04/05 był ustawiony i nic tego nie zmieni ale ukaranie klubu za ten sezon po raz drugi, byłoby jeszcze większą kompromitacją. Ciekaw jestem czy na te zawieszenia zawodników są jakieś konkretne dowody, czy może sobie panowie dziennikarze rozkminili sami jak to zawieszali zawodników na mecze z Juventusem :roll: O ile pamiętam, to bodaj Zlatana też zawiesili w poprzednim sezonie na kila spotkań tak, że to ostatnie wypadło akurat na Milan. Inzaghi nie dostał nawet kartki za uderzenie Thurama. Czy to musi świadczć o oszustwie?? Przecież takie sytuacje, błędy, na upartego można wyczaić w stosunku do każdej drużyny... :roll: No i później napisać artykuł :P Bo równie dobrze mogą to być pomówienia 'wyszukane' sobie przez prase. Takie niby 'dowody' z pupy wyjęte. Nie twierdzę, że sędziowie nie byli ustawieni (bo teraz to już nic mnie nie zdziwi, ponieśliśmy za to kare z resztą) ale kara czy zawieszenie zawodnika nie jest żadnym dowodem, bo można takich się doszukiwać po każdej kolejce, przecież zawsze kogoś zawieszają :roll: No chyba, że mogą to poprzeć jakimś materiałem dowodowym :P Jeżeli wszczęli śledztwo, to się okaże... Oby nie było ono taką farsą, jak kilka miesięcy temu. Osobiście jestem za pierdlem dla Lucka :] Ciekaw też jestem za łamanie których paragrafów odpowiadałby klub w przypadku kolejnego oskarżenia i czy w ogóle odpowiadałby klub, czy tylko Moggi... :think:
Szkoda, bo cierpią na tym i piłkarze, i kibice, i zarząd. Zarząd nowy, uczciwy (mam nadzieję :P) robi wszystko, by przywrócić świetność klubu, ale wygląda na to, że jeszcze długo będą płacić za błędy kilku chwastów.

BTW ostatnio mówi się o współpracy z Moggim, coby coś tam doradzał w sprawach transferów :o Jeśli zarząd podejmie z nim jakąkolwiek współpracę, to straci bardzo dużo w moich oczach. Okazaliby brak szacunku kibicom, piłkarzom, a przede wszystkim samym sobie :roll: Lucek nie zasługuje nawet na więzienie w Turynie tylko w Mediolanie :P

Wróć do „Włochy”