Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post autor: maciek_88 » 14 kwie 2007, 18:41

Juventus wygrał na wyjeździe 3:1 z Lecce. Pierwszej połowy nie oglądałem, ale widziałem bramkę Marchionniego (Camor - :D). Potem gospodarze wyrównali i tyle wiem co się działo w pierwszych 45 minutach. Druga połowa zaczęła się najlepiej jak mogła, bo po ładnej wymianie podań Camor-Palladino-Zalayeta ten ostatni, któremu obrońcy pozostawili dośc dużo miejsca pokonał bramkarza rywali. Po straconej bramce żwawiej zaatakowali zawodnicy gospodarzy, lecz w obronie graliśmy dośc pewnie. Aż w końcu Camoranesi po raz kolejny w tym meczu pokazał klasę - minął 3 zawodników i pięknym strzałem w długi róg pokonał bramkarza rywali. W sumie nic ciekawego pod naszą bramką się nie działo poza ciosem rodem z karate Chielliniego, za który otrzymał żółty kartonik. Warte odnotowania są występy w 1 drużynie Venitucciego i Bianco. Nie do końca rozpoznawałem ich na boisku (okienko w video na bwin jest dosc małe :lol:), ale wydawało mi się, że ten pierwszy miał dośc ciekawe zagrania do przodu, lecz z zadań defensywnych wywiązywał się raczej słabo - ogólnie postura nie ta :P. Zaś Bianco tuż po wejściu popisał się przednim strzałem zza pola karnego i nie wiadomo czy nie zaliczyłby kapitalnego debiutu (:?:) strzelając bramkę, gdyby nie wyblok (:P) obrońcy Lecce. Na boisko weszli jeszcze Treze i Bojinov, lecz nic ciekawego poza zbyt mocnymi zagraniami nie pokazali. Ogólnie nawet przyjemnie się mecz oglądało, można było zobaczyc kilka ciekawych zagrań i co najważniejsze 3 pkt wracają do Turynu.

Wróć do „Włochy”