Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Bassu » 14 kwie 2007, 21:55

No i tak jak przypuszczało wielu, Manchester jest w Finale Pucharu Anglii. Przekonujące zwycięstwo 4:1 i mądra gra, pozwoliła im wysoko zwyciężyć w meczu z Watfordem. Musze powiedzieć że mimo wysokiej przegranej nasi przeciwnicy mieli kilka ciekawych sytuacji, po których powinny paść gole. Na szczęście obrona zagrała dobrze i nie pozwoliła sobie (poza kilkoma wpadkami) na pomyłkę. Rooney odblokował się na dobre i strzelił 2 bramki, Cristiano nie trzeba chwalić bo przyzwyczaił nas już, że jest w niesamowitej formie no i Richarson po prostu zrobił co miał zrobić, pokazując SAF że wie jak się strzela bramki. Moim zdaniem powinienm być karny po sfaulowaniu Fletchera-nie wiem gdzie sędzia miał oczy wtedy.Tak nawiasem mówiąc to szkoda mi trochę gościa, bo nie jest zbytnio doceniany przez Alexa, a jest chyba na tyle dobry że Owena nie trzeba by sprowadzać z Bayernu, tylko np. poszukać kogoś na zmiennika Giggsa, który gra świetnie ale swój wiek też już ma.Wyczekiwałem tego meczu, bo po wygranej 7:1 nie wiedziałem czy drużyna zagra tak jak w przegranym 1:2 meczu Premiership. Na szczęście do niczego takiego nie doszło i pewnie wygraliśmy. Cały zespół zagrał na wysokim poziomie, trochę wystraszyłem się jak VDS miał jakieś problemy ale nic poważnego chyba mu nie dolega bo dotrwał do końca. Ferguson idzie wielkim krokami po potrójną koronę. Nie wierzę, że coś jest w stanie przeszkodzić aktualnie Ronaldo i spółce. Można z spokojem patrzeć na mecz z Milanem, bo w takiej dyspozycji jak teraz jesteśmy w stanie wygrać z każdym, jednak nie ma też sensu olać wszystko i popadać w hurra optymizm. Watford to nie przeciwnik z najwyższej półki, mimo że dobrze się spisuje (o czym świadczy dojście do 1/2 finału) Oby tylko nie nawiedziły naszej kadry jakieś kontuzje, a wszystko będzie cacy. I ładnie kibice śpiewali dzisiaj :mike: aż żal że nie mogłem tam być :wink:

Oto oceny pomeczowe:

Edwin Van Der Sar
SkySports: Czasami nieprzekonywująco - 6
MEN: Nie pewny występ Holenderskiego bramkarza - 5

Wes Brown
SkySports: Kilka dobrych przechwytów - 7
MEN: Solidnie, po zejściu Rio dominował w obronie razem z Heinzem - 7

Patrice Evra
SkySports: Dobry występ francuza - 7
MEN: Prawa czy lewa strona, nikt nie wie gdzie lepiej gra - 7

Rio Ferdinand
SkySports: Pechowa kontuzja - 6
MEN: Przed kontuzją wygrywał wszytkie pojedynki z Priskinem - 7

Gabriel Heinze
SkySports: Poddenerwowany półfinałem - 6
MEN: Rządził w obronie ale miewał ciężkie momenty podczas okazji przeciwników - 6

Cristiano Ronaldo
SkySports: Kolejny dobry mecz i kolejny gol - 7
MEN: Nie wyrządzał szkód "Szerszeniom" ale panował nad sytuacją United - 7

Michael Carrick
SkySports: Dobrze podawał - 7
MEN: Cicho przemykał w pomocy, fenomenalne podanie na otwarcie wyniku - 6

Paul Scholes
SkySports: Trochę wolny mecz - 6
MEN: Nie przypieczętował spotkania, raz lub dwa mignął w akcji - 6

Ryan Giggs
SkySports: Nie tak dobrze jak z Romą - 6
MEN: Grał za Smithem, był ciągłym zagrożeniem - 7

Alan Smith
SkySports: Szukał zagrożeń - 7
MEN: Pracował ciężko w ataku aby koledzy mogli zdobywać bramki - 7

Wayne Rooney
SkySports: Duży wkład do meczu - 8
MEN: Nie do zatrzymania w każdej akcji - 8

Rezerwowi:

Kieran Richardson (za Ronaldo w 77')
SkySports: Świetne zakończenie - 6
MEN: Z łobuza do bohatera z golem - 6

Ole Gunnar Solskjear (za Giggsa w 82')
SkySports: Za późno - 5
MEN: Kilka dotknięć piłki - 5

Darren Fletcher (za Ferdinanda w 40')
SkySports: Wykonał dobrą robotę - 6
MEN: Solidnie na prawej obronie - 6

Sędzia:

H. Webb - Nie miał powodów do zmartwień - 6
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 16:14 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”