Hokej

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch » 15 kwie 2007, 21:28

Tym razem nie NHL, ale Mistrzostwa Świata I Dywizji jakie rozgrywane są w Chinach z udziałem naszej reprezentacji. :P

Oczywiście skusiłem się na dzisiejszy mecz Polaków z Holendrami i jestem strasznie rozczarowany i zdegustowany tym co zobaczyłem :? Nasi grali wolno, ospale i bez jakiegoś większego pomysły na grę. Mimo tego zdobywali bramki, więc pomyślałem, że w takim meczu ważniejszy jest wynik. Jak jednak widać nawet prowadzenia 3:0 to dla naszych Orłów za mało, bo Holendrzy doprowadzili do wyrównania. Mecz rozstrzygnął się w karnych, a gola na wagę zaledwie dwóch punktów zdobył Laszkiewicz.

Ogólnie rzecz biorąc to wstyd i hańba, żeby zremisować z w hokeju z takim zespołem jak Holandia. Z tym, że nie ma się czemu dziwić jak nasi praktycznie przeszli obok meczu. Teraz już wiem, że Oliwa miał rację, chcąc zrobić porządek w kadrze, bo niektórzy nie są godni by zakładać koszulkę z orzełkiem na piersi :roll:

W pozostałych meczach Kazachstan rozbił Chiny 12:0, a Estonia nieoczekiwanie pokonała Francję 4:3 po karnych. Wszystko to woda na młyn dla Kazachów, którzy powinni dość pewnie awansować do elity :roll:

Wróć do „Inne sporty”