Polska & Ukraina EURO 2012

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 17 kwie 2007, 18:17

Martinho pisze:
Jarzinho pisze:Polska nic od zgłoszenia swojej kandydatury nie zrobila
A ktory kraj cos zrobil? Przeciez niewiadomo czy to sie bedzie oplacac... a koszty za budowy autostrad itp i tak sie zwroca... Nie zachowujcie sie jak Tomaszewski ktory zawsze wszystko czarno widzi... W czym lepsi sa Wegrzy i Chorwaci od naszej kandydatury?
W tym , że startują już po raz któryś z kolei , a UEFA nagradza cierpliwych , no i to w sumie wszystko wg. mnie , jedyna różnica. No może jeszcze małe odległości między miastami i piękne autostrady na Węgrzech :cry: . Byłem tam i wszędzie piękne gładziutkie autostrady , a po bokach tworzone są następne , widać , że Węgrzy pełną ręką biorą z Unii. O Chorwacji nie wiem za dużo , ale wiem , że to kraj otwarty na turystów i na pewno mają tam masę hotelów i wszelakiego rodzaju motelów...
Minusy też oczywiście mają , wiele spraw związanych z rasizmem na trybunach , pustymi stadionami... i mały rynek , mniej zarobi się jednak w Chorwacji i Węgrzech niż u nas , a to dosyć ważne.

Włosi? Nie wiem czy afera korupcyjna miałaby jakiś wpływ na decyzję , ale masa imprez sportowych , które się tam odbywają na pewno , ME we Włoszech nie byłyby niczym nowym dla nich. Oni nie są tak spragnieni 'igrzysk' jak my :wink: .

Co do szans Polaków to jestem optymistą , marzy mi się oglądanie meczów na najwyższym poziomie z trybun jakiegoś nowoczesnego stadionu i do tego mielibyśmy od razu zagwarantowany udział w takiej imprezie + nowe drogi , hotele :!:
A , i nie zgadzam się z opinią , że Ukraińcy są kulą u nogi , oni na razie poświęcili więcej środków na organizacje niż my , drogi są na podobnym poziomie jak u nas i nie ma co wybrzydzać :wink:

Wróć do „Polska”