Jak to przeciez bezrobocie choc troche spadlo to dalej jest ok. 12 % wiec widac robotnikow jest potencjalnych sporo a produkowac cegle czy pustaka to nie filozofia nie musisz sie do tego uczyc 2-3 lata.Wiem bo sak kiedys pare razy pracowalem w cegielni na wkacje aby dorobic.Wszystko ładnie pięknie tylko zapomniałeś wspomnieć o robotnikach którzy wyjechali z Polski. I wszędzie się mówi że brakuje rąk do pracy już teraz, nie mówiąc o budowie autostrad, rozbudowie lotnisk, kolei, stadionów itp. Teraz pełno mamy wykształciuchów i nie ma tylu chętnych do tej 'czarnej roboty'.
Nie wiem czy do budowy autostrad, kolei potrzeba cegiel i pustakow no nic bede musial chyba zatrudnic Ukraincow ze wschodu jak przyjdzie sie budowac.
Nie wole chalupniczym sposobem budowac bo mi sie nie spieszy a jak zatrudnisz Jakas wieksza forme to zaplacisz slono za ten interes a jakosc wykonania nawet gorsza.Nic przyjdzie zapisac sie na cegle i pustaka w sklepie i czekacW Polsce Jak budujesz indywidualnie to ma materiały czeka się po kilka miesięcy i generalnie takim indywidualnym budowlańcom odradza się budowę czegokolwiek. Robotników też nie można się podobno doszukać. Takie czasy No chyba że buduje jakiś kolos jak Mostostal czy inny taki...
Myslalem ze zdaze z budowa na Euro 2012 bo jak Krakow bedzie mial mistrzostwa to fajnie bylo bu obejzec jakiegos meczyka obojetnie kto by nie gral, ale jak piszecie to moze nie byc wykonalne przez to zamieszanie.
Nie chce mi sie w to wierzyc cegle mozna klepac na 2 a czasami na 3 zmiany wystarczy tylko zatrudnic wiecej ludziOj nie wiem, jakis czas temu w wiadomosciach mowili ze cegielnie ledwo nadazaja z produkcja przy maksymalnej mocy - wiec najpierw trzeba bylo troche zainwestowac w rozbudowe