Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 22 kwie 2007, 18:30

KJ pisze:WP // K.J.

:shock:

A za co to?
Berele Lewartow pisze:Spierdalaj nie nosze bundeswery. Moja kurtka jest zdecydownie ładniejsza, zreszta nie bede sie przechwalał.

Oj tam, to był tylko taki żarcik przecież nie posądzał bym sie o noszenie bundeswery za stary i za powazny na to jesteś, a tak to tylko nie potrzebnie WP dostałeś.

Berele Lewartow pisze:Dziecko sie Korwina i NCz naczytało.
Faktycznie na blogu Korwina a nie w NCz była jakaś wzmianka o Le Penie, ale to co tu napisałem to najszczersza prawda a wiec nie wiem w czym problem.

czeher pisze:Tylko, ze nikt nie przedtawil tutaj szerzej tej sprawy, ldaczego wlasnie uwaza Sarkoziego za rasiste i uzywa tak radykalnych metod - czyli grozby, a nawet pisze kawalki wyszydzajace Sarkoziego a zysk z ich sprzedazy przeznaczyl na ulotki promujace przeciwniczke Sarkoziego lub wyszydzajacego go.
A stalo sie to przez lsynne juz zamieszki sprzed jakiegos czasu, kiedy to Sarkozy nazwal mlodziez spod Paryza cholota i grozil ze wysztskich deportuje nie baczac na to, ze dany osobnik przebywa w kraju legalnie cyz nie A Raper wlasnie mieszka/mieszkal w tych dzielnicach i poczul sie dotkniety a moze nawet wystraszyl sie deportacji, dlatego teraz taka szopka wyniknela - zemsta jest slodka
To że Sarkozy chce rozwiązać problem "przedmieść" w pewien specyficzny dla siebie sposób to nie znaczy że można go nazywać nazistą :roll: . A nazywanie chołota ludzi którzy wyszli na ulice bili sie z policją demolowali własne miasto podpalali i niszczyli mienie innych obywateli nie jest wcale jakims wielkim naduzyciem bo czy normalni praworządni obywatele sie tak zachowują. Gdyby mi ktoś podpalił smochód na który pracowałem i odkładałem latami też bym nazwał tą grupe ludzi chołotą a pewnie i uzywał bym w obec nich bardzieje wulgarnych określeń. Pomysł z deportacja to typowo populistyczny postulat który miał zapewnić Sarkozemu popularność i głosy ludzi ostro potępiających wystapienia jakie miały miejsce we Francji. Dobrze wiemy że nie można deportować obywateli którzy legalnie przebywają we Francji.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”