komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 23 kwie 2007, 15:25

piwus pisze:No to cieszę się, że się zgadzasz z tym, że "dotychczasowym hegemonem" Legii nie da się nazwać. Fakt, Wisła z Legią od lat są najmocniejszymi drużynami, ale chyba tylko jedna z nich miała ostatnio okres, który można nazwać hegemonią.
Okres hegemonii Wisły był dłuzszy bo trwał kilka sezonów, Legia tez była hegemonem w poprzednim sezonie. A wiec można to podzielic choc jednak z przewaga Wisły :wink:

piwus pisze:Nie występujecie czasem w jakimś kabarecie na codzień?
Jesli chodzi o mnie to zastapiłem Grahama Chapmana w grupie Monty Pythona :?

piwus pisze:Jeśli chodzi o moją opinię o następnym meczu. Ostatnio gra Legii musi budzić respekt, ale nie przeceniałbym wyników na tyle, by mówić o mistrzostwie, czy chociaż wygranej na Reymonta. Dwa mecze ze słabeuszami (i nic do rzeczy nie mają tu wyniki Wisły, bo zdziwiłbym się jakby ktoś tego nie próbował używać jako kontrargumentu), jeden z Koroną, nie mówią mi, że Legia będzie szła jak czołg. Za wcześnie, dlatego kwestia wyniku jest dla mnie otwarta. Spotkają się dwie równorzędne drużyny. Jedna ma problem z napastnikami (jedne pajacuje przed bramką, drugiemu robią krzywdę nie dając mu odpocząć na ławce od stresu), grę reszty nazwałbym w najlepszym wypadku grą "bez przekonania". Ale jakoś tak bywa, że na mecze z Legią i z Cracovią, tym bardziej jeśli są w dołku, skupiają się podwójnie. Nie wydaje mi się, żeby magiczny Korzym z Wlodarczykiem mieli sprawić, ze położą się przed Legią na murawie. A że Wdowczyka nie będzie, więc warszawiacy się pewnie nie schowają za podwójną gardą, to i o sytuacje bramkowe będzie łatwiej. Myślę, że z obu stron coś wpadnie.
Dobra może Legia nie moża byc pewna spacerku w Krakowie ale jednak jest w duzo lepszej formie i to Legia jest faworytem a wiec można postawic teze ze wygra to spotkanie. Wspominasz ostatnie mecze Legii ja przez grzeczność i sympatie do ciebie nie wspomne ostatnich (tragicznych) spotkań Wisły. Druzyna która nie potrafi uzyskac korzystnego wyniku z takimi potegami jak Pogoń cz Gornik Łęczna raczej nie powinna sie spodziewac dobrego rezultatu w meczu z bedącą w wysokiej dyspozycji Legią. I wole że w Legii grają "magiczny Korzym z Wlodarczykiem" niż super skuteczni Brożek z Jean Paulista.

Podsumowując: W Krakowie może paść każdy wynik jednak całkiem możliwe jest zwyciestwo Legii.

Wróć do „Polska”