1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 24 kwie 2007, 17:00

Dla mnie to Kaka będzie łącznikiem, pomiędzy Clarence'm a Gilą, nie osuzkujmy się, że taki piłkarz potrzebny jest bardziej do kreowania gry, niż do samego wykańczania akcji.Moim zdaniem, jak w poprzednich meczach, gdy był podobnie wystawiany, zagra kogoś w rodzaju drugiego OM.Wydaje mi się, że taktyka, w której Clarence przejmuje jakby pole za Gilą po lewej stronie, a Kaka po prawej też by mogła się sprawdzić.Przecież nie od dziś znamy potencjał tych 2 graczy, możliwość uderzenia zza pola karnego, czy nawet wkręenia [ rezerwowych ] obrońców w ziemię.Musi być dobrze !
fieldy pisze:Milan grac potrafi w europie [ale to już wiele razy zostało powiedziane] i nie wydaje mi się, aby na Old Trafford za bardzo poszli do przodu. Musza grac swoje w obronie, bo jak pójda na wymianę ciosów, to kibice Milanu mogą później w kiepskich humorach chodzić
Jak pokazał mecz w Mynsien, gdy obronę trzeba dobrze zorganizować, to Milan króluje.Zresztą mając takich asów przed sobą jak Pirlo czy Rino, każda obrona czuje się pewniej.Nie mówiąc o doświadczeniu Sandro czy Paolo.

Wróć do „Puchary Europejskie”