Co do Gwardii to mieli by zdecydowanie większe szanse, gdyby nie Mostostal. Czemu akurat Mostostal? Sprawa prosta - Oczko. Po co w Kędzierzynie 3 rozgrywających? Trochę ten Oczko wydarty Gwardii na siłę, ech nie ma co gdybać co do miejsca. Fakt jest taki, że Oczko to jest dobry rozgrywający, moim zdaniem nawet (momentami) bardzo dobry. W zeszłym sezonie ładnie sobie pogrywał. Tak to się marnuje, a Gwardia gra tak a nie inaczej.
Janeczek - hmmm na żywo widziałem go raz, w meczu z PZU. Można zwalać na rozegranie, etc. Jednak wtedy to on dnia wybitnie nie miał. W całym meczu skończył maksymalnie 5 ataków. Oczywiście fakt, że przyjęcie momentami tragiczne (zagrywki Tanika, Lipińskiego) jednak w porównaniu do początku sezonu to tragedia. Życzę mojemu imiennikowi jak najlepiej. Mógłby przyjść do Warszawy - jakoś najbardziej wierze w umiejętności szkoleniowe Skorka (fakt, że bez Gościniaka teraz - który chyba jako II trener się sprawdzał).
Janeczek, Kamiński, Gawryszewski, Jarosz, Łomacz, pewnie jeszcze Zahorski, Drzyzga - jedziemy po medal MŚ juniorów? Chyba tak. Licze na chłopaków. Siła na pewno jest gigantyczna, kwestia czy uda się zbudować drużynę.
Co do Totolo to jeśli nie zostanie na nowy sezon to tragedia - co to nie było nikogo na rynku, kto chciałby pracować w JSW przez półtorasezonu? Znowy przyjdzie trener jako ostatni transfer. Działacze sprowadzą sobie gwiazdy... Co by nie było chyba najlepszych działaczy ma SKRA - a przynajmniej najlepiej im to wychodzi wszystko. Ivanov to niewypał (a przynajmniej nie wzmocnenie jakieśwybitne) a tak każdy transfer to udany. Mogli by sie inni działacze pouczyć od nich. taki Heikinen raczej nie kosztował majątku - przypuszczam, że zarabia mniej niż Szczerbanik w Częstochowie, a jest gwiazdą ligi. Skoro o nim już mowa, to jak dla mnie fenomen. Te jego ataki bez siły a skuteczne... Chyba najbardziej przypakowany zawodnik w lidze i by się wydawało, że po jego atakach to powinno się piłki wymieniać, a on technicznie...