Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 26 kwie 2007, 8:39

Ruszę trochę temat, bo coś przygasło - czyżby po naszych ostatnich niepowodzeniach?, czy tez może w związku z trochę niepotrzebnym skierowaniem dyskusji na tematykę siły BL (to chyba moja wina, choć niezamierzona :wink: )

Przeglądałem ostatnio niemieckie fora fanów FCB i zachęcony ich tematami, chciałbym trochę "sprowokować" Was do dyskusji nad wizją Bayernu w przyszłym sezonie :idea: Ja zrobiłem założenie, że przyjdzie do nas 8 graczy (nie licząc juniorów) oraz, że Bayern zrobi wreszcie małe "wietrzenie" i sprzeda lub odda najsłabszych lub nie mających żadnej przyszłości zawodników. Wyszło mi to następująco (ceny w EUR, rzecz jasna :P):

+
Juan (lub inna "4") - 8 mln
Jansen - 10 mln
Sosa - 10 mln
Altintop - za darmo
Schlaudraff - 1 mln
of./środkowy pom - ok. 20 mln (v. der Vaart?, Sneijder?, Anderson?, ktoś inny?)
środkowy nap. - ok 20 mln (Klose?, Toni - mało realny?)
drugi nap. - ok 10 mln (Huntelaar?, Alfonso Alves?, Eduardo?)
Kraft - z rezerw
Kroos - z juniorów
łącznie - 79 mln

-
Dreher - koniec kariery
van Buyten - 8 mln (Roma?)
Scholl :( - koniec kariery
Salihamidzic - za darmo (Juventus)
Hargreaves - 30 mln (Man Utd)
Karimi - za darmo (Dubai?)
Pizarro - za darmo (Sevilla?, Marsylia?)
Makaay - 12 mln (Holandia?)
Santa Cruz - 3 mln (Betis?)
łącznie - 53 mln

rezultat finansowy: - 26 mln (w zeszłym roku było -25 mln, a więc finansowo jak najbardziej do realizacji)

pierwsza "11": Kahn - Sagnol, Lucio, Juan, Lahm - Sosa/Jansen*, van Bommel, x (of. pom), Schweinsteiger** - Klose, x (Huntelaar?)

rezerwowi: Rensing (Kraft) - Gorlitz, Ismael (Hummels), Demichelis, Lell - Altintop, Ottl, Kroos (Furstner), Jansen/Sosa - Podolski, Schlaudraff

* jeśli Jansen w 1 składzie, to oczywiście na lewej pomocy, wtedy Schweini na prawej, można by jeszcze rozważyć wariant z Jansenem na lewej obronie i z Lahmem na prawej a wtedy Sagnol na ławę albo na sprzedaż, ale to akurat wydaje mi się mniej realne
** w zależności od zdrowia Bastiana, można pomyśleć jeszcze o jednym skrzydłowym (Robben??, jakiś kolejny talent?). Jeśli Bastian wróci do normalnej dyspozycji, odpuściłbym myślenie o kolejnym bocznym pom, bo uważam że trzeba dać szansę nowym (Sosa, Altintop czy Schlaudraff).

W takim składzie mistrzostwo i Puchar UEFA za rok nasz 8)

Co o tym sądzicie i jakie są Wasze typy :?:

Wróć do „Niemcy”