Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 26 kwie 2007, 9:03

Też mi przeszło przez myśl, że ktoś mógł przyczynić się do jej śmierci, bo po ABW można się spodziewać takich rzeczy. Niemniej jednak wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobną wersją jest niedopełnienie procedur (choć trzymanie odbezpieczonej i naładowanej broni w łazience uważam za co najmniej dziwne). Nawiązując do tego, niektóre pytania jakie padły w kierunku Ziobry i Wassermanna były jawną kpiną! Piekarska z SLD pytała się, czy symbolem IV RP stanie się kominiarka i kołatanie o 6 rano. To ja chciałbym się zapytać, co stało się symbolem rządów SLD oraz kto wprowadził przepis o możliwości interwencji o 6 rano...Z drugiej strony pytano, czy konieczne było wejście do mieszkania Blidy o 6 rano...Jest to jawne domaganie się "ludzkości" w tej akcji, ale na odpowiedź, że funkcjonariusze ABW pozwolili jej skorzystać z toalety, co by nie wyciągali jej prosto z łóżka padają oskarżenia o zbyt luźne przestrzeganie procedur...Jawna hipokryzja!

Podsumowując, SLD twierdzące, że to nieludzkie wchodzić do domu o 6 rano jest bez sensu. O tej godzinie najczęściej wykonuje się akcje i nie ma to znaczenia, czy dotyczy to osób podejrzanych o zabójstwo, kradzieże samochodów czy piractwo komputerowe! Jeśli przyjmiemy, że prawdziwa jest wersja o tym, że ABW postanowiło pozwolić jej skorzystać z toalety, gdyż nie spodziewało się, że może się ona posunąć do takiego czynu to jest to dla mnie prawdopodobne. Też bym się nie spodziewał. Popełniono tu wyraźne zaniedbanie, ale jednak nie szukałbym tutaj więcej. Jeszcze ta wypowiedź, że Blida zginęła zaszczuta przez ABW... :lol: Będę szczery. Gdyby nie miała czegoś na sumieniu to by sobie w klatkę piersiową nie strzeliła. Jedyny żal to taki, że nie będzie jej można przesłuchać i wyciągnąć informacji które mogłyby pomóc w toku śledztwa. Nie dość, że jednego komucha mniej, to jeszcze o jednego mniej złodzieja. Tyle na temat.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”