Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 8:45

przembal pisze:agentem VDV jest byly pilkarz Bayernu nie mialem o tym pojecia ale to dobrze wrozy!!!!
Tak, Soren Lerby, czyli taki Effenberg, tyle że lat 80-tych :wink: Miał też epizod trenerski w sezonie 91/92, ale nie dotrwał do jego końca. Może to i dobrze wróży, a może i nie. Na pewno z Ullim doskonale się znają, także może znajdą porozumienie :wink:
przembal pisze:Jesli chodzi o mlodych pilkarzy z kadry VFB to mysle ze trzeba ich kupowac teraz najpozniej za rok bo potem ich cenny strasznie sie wywinduja.
Na pewno tak będzie, mi chodziło głownie o to, ze oni sami teraz nie będą chcieli zmieniać barw klubowych - po prostu byłoby to dla nich za wcześnie. Sądzę też, że będą chcieli trochę powalczyć w tym składzie o LM czy sukcesy krajowe. Ale kto wie - może potem zostaną rozkupieni, jak poprzednia "młoda" generacja Stuttgartu (Hinkel, Kuranyi czy Lahm - no dobra, wiem że Philipp był tylko wypożyczony :P ). Aha, a Gomez ma ważny kontrakt do 2011, także VFB prędzej niż za 2 lata go nie puści.
Akarin pisze:Nie sądzę aby nasz zarząd wzmacniał obronę, wyjdą z załorzenia, że obecne problemy to przede wszystkim atak
No to jak wyjdą z takiego założenia, to nie wiem czy będzie dobrze, bo gra naszych środkowych obrońców w tym sezonie to katastrofa :roll: Nawet jakieś statystyki były, że Bayern głównie traci gole przez środek pola, a to niezbyt dobrze świadczy własnie o środkowych obrońcach, prawda? Ja też wierzę w talent Ottmara :wink: , ale żeby mógł go w pełni użyć, potrzeba mu odpowiednich wykonawców. Ismael? Nie łudziłbym się, że w tym wieku po takiej kontuzji będzie jeszcze mógł grac na wysokich obrotach. Choć kto wie? :wink:
Akarin pisze:właściwie to na polu zostały dwa kluby Bayern i Inter.
To sądzę, że Inter nas wyprzedzi. Już przecież rok temu Luca mało nie wylądował u nerazurrich, prawda? Zresztą on mówił, że odejdzie z Fiorentiny tylko dlatego, że chce grać w LM, a my mu aktualnie tego nie zapewnimy.
Akarin pisze:Świetnie gra głową a takiego kogoś nam potrzeba jak uczniowi wakacji :P
:lol2: Sorry za off, ale czyżbyś wakacji nie mógł się już doczekać? :P Oczywiście zgadzam się z brakiem dobrego "główkującego", prawie każdy kandydat teraz do ataku (Toni, Klose itd) gra świetnie głową.
Akarin pisze:A Roya to bym jeszcze zostawił, bo on zawsze się może przydać :P .
Makaay może zostać, ale tylko w przypadku kupna jednego napastnika. Jeśli kupimy dwóch, to już będzie tłok (są przecież jeszcze Podolski i Schlaudraff). No i skoro piszesz, że Huntelaar to taki "młody Makaay" :> , to dwóch takich chyba nie potrzebujemy?
Akarin pisze:Ja wątpię, żeby Klose do nas przeszedł. Sznase na to są iluzoryczne. Naprawdę nie ma co się napalać za wczasu :wink:
Napalać się to nie, ale czy iluzoryczne? Podobno grupka (500) bremeńskich kibiców skandowała dzisiaj "nie chcemy żadnych bawarskich świń"!" w kierunku Miro. jeśli w ten sposób chcą go zachęcić do pozostania w Bremie...

Wróć do „Niemcy”