Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik » 27 kwie 2007, 9:47

Pisakk pisze:Co Wy tak z tym Chorzowem? Ja odetchnąłem gdy przeczytałem, że Chorzów dostał się "tylko" na listę rezerwową, choć ze wszystkich miast które wybrano właśnie tam miałbym najbliżej. Odetchnąłem z jednego prostego powodu - wstyd by mi było zapraszać tam jakichkolwiek ludzi z Europy...Ja wiem, że kibic bardzo wymagający nie jest. Chce przede wszystkim zobaczyć mecz, wypić jakieś piwko, pośpiewać z rodakami (Anglik może rzucić w międzyczasie jakąś butelką) i rzucić okiem mniej więcej w którym miejscu się teraz znajduje i tutaj pojawia się problem. Wszędzie syf, brud, jakieś kopalnie, huty i kto wie co jeszcze. Taki jest Śląsk! Jeśli ludzie z Zachodu przyjadą tutaj tylko na jeden mecz i trafiłby im się on akurat w Chorzowie to raczej wątpie aby w następne wakacje zaświtała im myśl aby znów odwiedzić Polskę. No, chyba że będzie to jakiś zachodnioeuropejski kloszard z socjalnym 2000 tys. euro...
Z tego włąśnie powodu zapraszamy do Krakowa ;)

Swoją drogą to jeśli nie zostanie zwiększona liczba stadnonów organizujących ME to ciężko mi jest sobie wyobrazić który z miast (Warszawa, Poznań, Wrocław, Gdańsk) miało by stracić swoje miejsce. Poza tym jak by nie było to projekt stadionu Wisły jest najgorszym z tych wszystkich które możemy oglądać. Wiem że są prace nad nowym, ale z tego co się orientuje to ma to polegać tylko na zabudowaniu rogów w których w pierwotnych planach nie było miejsc. Szkoda bo była to chyba jedyna szansa na wybudowanie naprawdę zajebistego stadionu.

Kolejną sprawą jest to kto będzie grał na tych nowych stadionach (czyt. Wrocław, Gdańsk). Skończy się na tym że najlepsze stadiony będziemy mieć w 2 lidze :?

Wróć do „Polska”