Siatkówka

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 27 kwie 2007, 12:23

Uchi_ pisze:Jak to powiedział ktoś kiedyś, że jest x rodzaj kłamstw, coś tam, coś tam oraz statystyki.
'Są trzy rodzaje kłamstwa: perfidne kłamstwo, bezczelne kłamstwo i statystyki'

Nie wiem jak wy ale ja nie jestem w stanie pojąć dlaczego przed najważniejszymi meczami zwolniono Brokkinga :roll: Wiecie może o co poszło bo takie postępowanie wydaje mi się mało przemyślane, nawet w sytuacji jakim trenerem Holender nie był. Już można było o tym pomyśleć na długo przed play-off a nie teraz. Przecież oczywistym jest że ewentualna wygrana w kolejnych meczach Częstochowy byłaby zasługą Brokkinga a nie Panasa czy kogoś innego bo zawodnicy grali to czego nauczył ich Holender. Pomijam fakt że oglądając drugi mecz poza pierwszym setem którego nie oglądałem AZS nie tworzył zespołu i grał tak jakoś nijako, jakby mimo prowadzenia w meczu 1:0 zawodnicy nie wierzyli w sukces. Pomijam też fakt że trener nie dokonywał żadnych zmian bo w tych przegranych pod koniec można było wprowadzić młodych zawodników którzy jak pokazał ostatni set wnieśli ożywienie na boisko. No i jeszcze trzeba było na pozycji rozgrywającego postawić na Woickiego żeby coś zmienić a tak to wszyscy przebywający na boisku zawodnicy kisili się we własnym sosie i nic dobrego z tego nie wynikało. Ale to nic bo nawet przy ewentualnej klęsce w Bełchatowie której nie było należało dać dograć drużynie w tym samym składzie.

I mam pytanie czy w finale jak zawsze rywalizacja będzie toczyła się do trzech zwycięstw :?: Kiedyś zastanawiano się o wydłużeniu rywalizacji do czterech meczów za czym oczywiście byłem całym sercem :wink: Ba jestem nawet za tym aby już w półfinałach trzeba było wygrać cztery pojedynki. Trzy to dla mnie zdecydowanie za mało bo gdy przegrywa się pierwsze dwa to w zasadzie jest po zabawie i ogólnie wszystko w tym sezonie jak i w poprzednich (?, tak mi się wydaje) za szybko się kończy. W europejskich ligach siatkarskich jest tak samo jak w Polsce :?:

Arie Cornelise "Harry" Brokking jest Holendrem :idea: Pamiętajcie :P
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2007, 13:05 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”