ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 27 kwie 2007, 18:05

W temacie tak cisza że nic tylko :suicide: :lol: Wszyscy się przeżucili na technoszajs czy jak :? .

Ale do rzeczy...

Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Obrazek

Po całkiem dobrej płycie "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" Arctic Monkeys wydało swój drugi długowyczkiwany album.

Nigdy nie byłem wielkim fanem muzyki Arctic Monkeys i ten zespól nie ma szans dostać się do grupy 10 moich ulubionych zespołów (a może nawet 20 :lol: ) ale z przyjemością słuchało mi sie sympatycznej płyty "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" która była dla mnie całkiem miłą odmiana. Po usłyszeniu singla "Brainstorm" (który jest dość dobry) z niecierpliwością oczekiwałem na drugą płyte Arctic Monkeys. I zaraz po premierze (pierwszy z neta sciagnął płytę Jarek K, a może Lech nie wiem do końca podobni są) ściągnąłem płytę z uzyciem mojego "(e)muła" no i nie zawiodłem sie :)

Arctic Monkeys trzymają sie swojego starego dobrego i sprawdzonego stylu, jednak nie nie kopiuja i nie powielaja bezmyślnie pierwszej płyty , która przyniosła im tak dużą popularność. Na nowej płycie mozna znaleść kilka fajnych dzwięków i motywów, płya jest jak dla mnie miła odminą i z przyjemnością od czasu do czasu dla relaksu sobie jej słucham, zwałasza jak ma ochote na takie "klimaty" :P

Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare = Polecam :!:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”