komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 28 kwie 2007, 11:40

Pierwsza połowa fatalna - tylko jeden celny strzał Głowackiego z 35 metrów mówi sam za siebie. Druga połowa dużo lepsza, no i przede wszystkim padły bramki.

Byłem pewny przed meczem, że Legia nie wygra, ale sam obstawiałem remis. Cieszę się jednak, że musiałem się rozczarować :lol: . Świetne zmiany zaraz po przerwie Moskala - Pi. Brożek i Kuba Błaszczykowski całkowicie odmienili obraz gry Wisły zastępując fatalnych w pierwszej połowie Chiacu i Gołosia. Świetna akcja Kuby na 3:1. Poza tym w środku obrony pewnie przez większość spotkania Głowacki i Cleber.

Co do Legii to zagrali słabiej niż Wisła. W sumie trudno by było kogokolwiek wyróżnić. Przy bramce na 1:1 Korzym ze Smolińskim zagrali rzeczywiście jak Barcelona :wink: . Bramkę trochę zawalił Dolha, ale większych pretensji do niego mieć nie można, bo Korzym zrobił to wyśmienicie - spojrzał w pole karne sugerując dogranie i strzelił.

Trzeba liczyć, że drużyny z czołówki potracą punkty (jak to dziwnie brzmi :think: ) i europejskie puchary jeszcze dla Wisły nie będą stracone.

Wróć do „Polska”