Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 29 kwie 2007, 17:21

Jarzinho pisze:Dlaczego, istnieje jeszcze play-offy czy cos w tym stylu jak w zeszłym roku Question
No tak jak ostatnio czyli wymyślone przez jakiegoś myśliciela play-offy. To jakiś kompletnie poroniony pomysł jest :roll: Mam nadzieję że Ajax przynajmniej będzie grało w LM bo mając tyle samo punktów co mistrz kraju i będąc drużyną lepszą od niego w bezpośrednich pojedynkach na to zasługują, w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu w którym te play-offy ich uratowały. Czyli Ajax teraz zmierzy się z Heerenveen które rozniosło 5:1 wielką potęgę - Feyenoord :haha: A jeszcze przed dzisiejszą kolejką to piłkarze z Rotterdamu zajmowali piątą lokatę :roftl3: W drugim meczu Alkmaar zagra z Twente, które dziś wygrało z Bredą 2:1. Wg mnie ostatnie w tabeli Den Haag powinno mieć jeszcze szansę na utrzymanie się w lidze i powinni grać z PSV o pozostanie. Albo najlepiej niech będzie tak jak w koszykówce - o mistrzostwo gra osiem najlepszych drużyn i niech grają do czterech zwycięstw. Nie wiem jak można było pozwolić aby te całe play-offy zostały wprowadzone w życie :olaboga:

AZ Alkmaar gratulujemy Watermana :zgon:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”