Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 30 kwie 2007, 9:00

Żenada :pogrzeb:

I to by było na temat meczu. Jak słusznie zauważył Ebi:
Ebi pisze:wszystkie mecze do końca sezonu już mi zwisają.
Zwłaszcza, że ta drużyna już nie ma żadnej przyszłości. Generał powinien dać szansę Hummelsowi i Furstnerowi do końca sezonu. A i Rensingowi jakiś meczyk się należy. Jedynie, co mnie irytuje, to jak spojrzę na tabelę i uświadomię sobie, że mogliśmy w tym sezonie spokojnie zawalczyć o mistrzostwo...:? Z drugiej strony, może to i dobrze, że tak dostaliśmy w końcówce - wreszcie Hoeness i co. spojrzeli prawdzie w oczy i myślę, że doczekamy się tych 8 transferów i wyczyszczenia kadry.

Skupić się teraz należy już na kolejnym sezonie i przygotowaniach do nich. Dobrze, że Gladbach już spadło, Jansen będzie już mógł negocjować swoje odejście i sądzę, że będzie to kierunek Monachium. Nie wierzę w jego wyjazd zagraniczny a żadna inna drużyna z BL nie jest dla niego tak atrakcyjna jak Bayern. I niech nikt nie tu mówi, że gramy w P. UEFA, OK? :twisted:
olson pisze: daleki jestem od zgodzenia sie co do slusznosci 8 ewentualnych wzmocnien
No chyba po meczu z HSV już nie jesteś tego zdania? Ja trochę się też obawiam bardzo radykalnych zmian, ale w tej sytuacji są one wręcz niezbędne. Chociażby dlatego, że z zespołem powinno się pożegnać 8-10 graczy a ktoś musi ich zastąpić. Nie jest wprawdzie łatwo zaaklimatyzować tylu zawodników na raz, ale myślę że Hitzfeld da radę :wink: Przed sezonem 98/99 też musiał wprowadzić do drużyny 5 nowych, będąc samemu nowym (!) i każde ze wzmocnień okazało się wtedy strzałem w 10.
olson pisze:Schweinsteiger lepiej czuje się na lewym skrzydle,
No co do tego to taki pewny bym nie był. Wiele razy było widać, że Bastianowi wcale ta gra na lewej stronie nie wychodzi, ile zresztą razy można przerzucać piłkę na prawą nogę albo schodzić do środka? Moim zdaniem Schweini mógłby spokojnie przenieść się na prawą stronę, a jakbyśmy byli bardziej radykalni, to można byłoby to samo zrobić z Lahmem, a na lewego obrońcę dać Jansena (o ile przyjdzie) :wink: Na lewej stronie pomocy przydałby się gracz naprawdę grający lewą nogą - czy to będzie Robben czy Ze Roberto to się zobaczy (chociaż patrząc perspektywicznie, jednak bym wolał Holendra, za którym z kolei nie przepadam z uwagi na jego egoizm. Ech, dylematy... :( ). Zresztą jak już mają sprowadzać "starych" graczy, to wolałbym zamiast Ze Roberto widzieć z powrotem Zicklera - ma naprawdę świetny sezon w Salzburgu (21 goli!). Wiem że to tylko liga austriacka, ale nie sądzę, żeby w obecnej dyspozycji był gorszy od Pizarro a na pewno lepszy od Santa Cruza.
Jeszcze co do Bastiana - mam nadzieję, że będzie zdrowy i nie powtórzy losu Deislera :? Wolałbym żeby teraz kurował się do końca sezonu, w którym już nie ma i tak o co grać.
Akarin pisze:Guerrero wszedł oby nic nie strzelił
Ale miałeś wyczucie :lol: To chyba norma, że piłkarz który odchodzi z Bayernu musi coś strzelić nam w następnym sezonie. Tak było i z Labbadią (94/95) i z Elberem (03/04), że wspomnę tylko tych, których teraz kojarzę :wink:
Mates pisze:najbardziej prawdopodobonym wydaje sie transfer Luci do Interu.
Po ostatnich wiadomościach to się wcale takie pewne nie wydaje. Sądzę, że nie dowiemy się nic przed końcem sezonu, ale obstawiam, że po prostu Viola nie chce puścić Toniego do bezpośredniej konkurencji podobnie jak Werder Klosego do Bayernu. Dlatego zmieniam zdanie i twierdzę teraz, że prawdopodobnie Toni przejdzie jednak do Bayernu a Klose opuści Bundesligę. Nie wierzę natomiast w atak Toni-Klose - to już pobożne życzenia Franza :wink: Bardziej bym wolał, żeby sprzedali jeszcze Makaaya i kupili jakieś 25-latka jako kolejnego napastnika (przy założenia przyjścia Toniego) i byłby git :P
Co do pomocnika - van der Vaart na pewno do nas nie przyjdzie. Za dużo tych dementi - i kluby i zawodnik ostro dementują. Zwróćcie uwagę, że w przypadku Toniego takiego zdecydowanego dementi już nie ma...
Zresztą nie wiem czy nie wolałbym w takim razie Sneijdera - chyba mniej "urazowy" jest :lol:
Akarin pisze:wątpię aby przeszedł do Bayernu choćby z szacunku do fanów "zielonych".
Którzy to "wspaniali" fani wyzwali go od bawarskich świń? Klose jest już na wylocie z Bremy, pytanie tylko dokąd. Chyba jednak za granicę, Werder pewnie obraził się na Bayern po tym środowym (czy wtorkowym) spotkaniu z Ullim :wink: Powiem Wam, że nawet mnie cieszy to w pewnej mierze, bo czemu niby znowu mamy zasilać kasę Werderu?
przembal pisze:Van Buyten wraca do HSV a my bierzemy Juana z Leverkusen
Jestem za :mrgreen: Choć w to nie bardzo wierzę :wink:
przembal pisze:Plotek duzo ja czekam na potwierdzenia w fcb.de bo inaczej nie uwieze!!!
Wierzyć należy tylko naszej oficjalnej stronie. A nie sądzę, żeby zaczęli potwierdzać transfery prędzej niż w ciągu najbliższych 2 tygodni - rozgrywki wszędzie jeszcze trwają i każdy jeszcze o nich myśli. Potem dopiero zaczną się transfery :wink:

Wróć do „Niemcy”