Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 30 kwie 2007, 10:24

Michał M pisze:No chyba po meczu z HSV już nie jesteś tego zdania?
Otóż jestem. Masz rację, ta drużyna nie ma już przyszłości. Dlatego w przeciągu roku czy dwu, większa jej część odejdzie. Oczywiście, potrzeba nam w zespole świeżej krwi, ale nie jestem zwolennikiem pomysłu, aby po całkowicie nieudanym sezonie wypieprzyć pół składu. Jest kilku zawodników, którzy na pewno pożegnają sie z Bayern [i wcale nie mam na myśli Brazzo czy Scholla] i w ich miejsce trzeba będzie zakupić nowych piłkarzy. Jeżeli już taka chmara grajków ma nas wzmocnić po sezonie, to wolałbym, żeby co wzięto też co najmniej dwóch czy trzech chłopaków z amatorów czy zespołów młodzieżowych, bo juniorów mamy naprawdę dobrych.

Zickler w Bayernie jest niepotrzebny. Oczywiście, warto jest mieć zawodnika, który wchodzi z ławki i strzela bramki, ale Zico ma już swoje lata, a zresztą chyba każdy pamięta jak wyglądały ostatnie sezony jego przygody w Monachium. Proste, że w obecnej formie jest dużo lepszy od Santa Cruza, ale Chico po sezonie żegna się z Allianz i prawdopodobieństwo, że sprowadzimy na jego miejsce równie słabego zawodnika jest zaiste niewielkie. Poza tym, Zickler w Salzburgu gra bardzo często. W Bayernie tylu okazji na pewno by nie miał. Wchodziłby na końcówki i musiałby strzelać bramki. Osobiście w to nie wierzę. Natomiast ewidentnie brakuje nam jokera. Jednak w tej roli niezastąpiony był Guerrero, który swe nieprzeciętne umiejętności pokazuje teraz w Hamburgu :roll:.

Do transferu Toniego jest jeszcze daleka droga. Media mogą sie o tym rozpisywać, ale dopóki nie będzie oficjalnego potwierdzenia ze strony Bayernu, dopóty informacje prasowe można uznawać za plotki. Wydaje mi się, że Włoch nie przejdzie do Monachium, bo to byłoby zbyt piękne. A Klose? Oczywiście, ale szanse na jego transfer są jeszcze mniejsze niż w przypadku zawodnika Fiorentiny.

Wróć do „Niemcy”