ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 30 kwie 2007, 13:50

girlfromipanema pisze:generalnie nie wiem skąd się bierze to lekceważenie muzyki elektronicznej u niektórych.

Bo generalnie (jakieś 80%) muzyka elektroniczna to w wiekszości badziew (techno szajs) dla ograniczonych umysłowo dresiarzy i ich panienek. Ten gatunek "muzyki" nigdy nie bedzie dla mnie tak samo wartościowy jak muzyka instrumentalna która tworzą żywi ludzie grający na instrumentach a nie jakiś koputerowy program. Oczywiście i w tym gatunku można znaleść cos ciekawego ale do Rocka i gitarowych brzmienia nie ma co nawet tego porównywać.

Berele Lewartow pisze:Co do Arctic Monkeys, nowej płyty jeszcze nie przesłuchałem,ale pewnie z ciekawości zrobie to w mozliwe niedługim czasie. Ogólnie cały ten nurt Britpopu / indie/ alterantywy czy jak to jest nazywane, zdązył mi sie juz dawno przejesc, i jak juz gdzie pisałem The Libertines i The White Strpies, to dwa zespołu do których pewnie bede jeszcze wracał.

A mnie ostatnio ten nurt Britpopu / indie/ alterantywy wciągnał i to dość mocno. Jeszcze do niedawna 75% muzyki której słuchałem to był oczywiscie ogólnie pojęty stary dobry punk rock. A teraz na mojej playliscie rządzą takie zespoły jak Muse, The Killers, Placebo itd.
To chyba przedmaturalny stres :?

Ps: Jak nie bedziesz mógł znaleść "Favourite Worst Nightmare" to zgłoś sie do mnie na PW.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”