Jak wszyscy wiemy drugi mecz w Jastrzębiu miał podobny przebieg. Tylko aktorzy się zamienili rolami. Chyba mecz sezonu zagrało Jastrzębie - wszystko im wychodziło. Olsztyn niestety powrócił do swojej dyspozycji normalnej - brak siły na skrzydłach, ale nie ma się co rozpisywać na ten temat - Babel powiedział już chyba wszystko.
Po tym meczu:
1. Czy Jastrzębie jest w stanie utrzymać ten poziom gry w finale?
2. Czy sponsor tytularny - PZU - wreszcie walnie ręką w stół i zostawi Olsztyn?
3. Mecz przypominał mi trochę pamiętny mecz finałowy na MŚ. Po raz kolejny Zagumny był po przegranej stronie.
Z innych meczów to o 5 miejsce - grę w pucharach rywalizować będą (nie ma niespodzianki) Resovia i Mostostal. Mam dysonans komu kibicować. Bo z jednej strony Resovia z silnym sponsorem i możliwością budowy silnej drużyny na nowy sezon, a z drugiej młodość i nadzieja polskiej siatkówki.
Generalnie wszedłem tutaj, żeby was zachęcić - tych co mają Cyfre Plus. Na RTR Sport codziennie są puszczane mecze z LŚ 2006. Nie wiem jaki Rosjanie stosują wybór tych meczy, ale jak na razie są to mecze których nie można było uświadczyć w Polsce. Ja osobiście oglądałem Argentyna - Brazylia i dzisiaj Włochy - Rosja. Mecze są od około 9 - nie wiem o której dokładnie, jak wstaję (a wstaję 9-9.30) i jem śniadanie to zawsze są.
Zachęcam, zawsze można popatrzeć jak grają najlepsi siatkarze świata.