1/2 LM: Chelsea - Liverpool 25.04.2007

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 01 maja 2007, 20:28

No to ładnie. Czyli CFC jednak z dwoma ofensywnie nastawionymi skrzydłowymi J.Colem i Kalou + Drogba na szpicy. Na stoperze jednak Essien,ciekawe jak sobie poradzi. To pewnie największa szansa Liverpoolu.
Na ławce ostatecznie pojawił się Robben, wprost stworzony do kontr.Jeśli zagra może napsuć sporo krwi LFC.Tak samo SWP. Takie jokery w gwiazdozbiorze Mourinho. Jest jeszcze Khalid w razie gdyby były jakieś kontuzje albo obrona wyjątkowo sobie nie radziła.No i Diarra czyli zmiana na zmęczonych środkowych DMF albo bronienie wyniku.Ogólnie widać brak jakiegokolwiek napastnika na zmianę, jeśli Chelsea byłaby w sytuacji kiedy musi gonić wynik Jose na ławce nie ma nikogo kim mógłby postraszyć oprócz wracającego po kontuzji(forma to zagadka) Robbena.

Benitez wyraźnie liczy tak jak się i spodziewano na grę skrzydłami i wrzutki na Croucha stąd nieobecny w pierwszej "11" na Stamford Pennant i Zenden odpowiednio na prawej i lewej stronie. Obie strony dodatkowo wzmocnione ofensywnie usposobionym Riise na lewej i wracającym do składu Finnanem na prawej. Ciekawy jestem jak sobie poradzi Pennant w starciu z A.Colem, wiadomo, że Anglik to jeden z najlepszych lewych obrońców świata. Szkoda, że lewa strona ekipy z Anfield nie jest tak mocno obsadzona bo Paulo Ferreira to obok braku Carvalho na stoperze najsłabsze ogniwo The Blues.Niespodzianką dla mnie osobiście jest Xabi na ławce. Mimo, że nie jestem jego fanem to piłkarz, który jednym podaniem mógłby stworzyć 100% okazję.Poza tym piłkarze ofensywni Bellamy, Fowler i Gonzalez, którzy mogą sie pojawić w razie jakby Liverpoolowi nie szło i słaby IMO Arbeloa, który tym razem na szczęście nie załapał się do wyjściowego składu. Poza tym,że Gerrard i spółka muszą coś strzelić strasznie dużo będzie zależało od starcia DMFow czyli Mascherano vs Makelele i Mikel.

Wróć do „Puchary Europejskie”