Trochę cie nie rozumiem(widocznie mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem i ja się nie martwie o swoja matureBerik pisze:zazdroszcze normalnie. Ja mam maturke za rok, ale juz sie obawiam polaka. Trafic dobrze w ten tzw. "model" to cud swiata. Jak dostaje 4 z tych wypracowan to skacze z radosci choc musze przyznac, ze mi sie to zdarza coraz czesciej. Ogolnie mi sie pieprzy ta cala wiedza z polaka- za duzo wsyzstkich wierszy i utworow, a w kazdym przekazuje sie cos innego, ale pocieszam sie tym, ze z jakiegos wyciagnietego z tylka wiersza pytac mnie nie beda
Najbardziej kosmiczne sa tematy, w ktorych trzeba porownac jakies tam 2 wiersze, ktorych nie rozumiem szkoda, ze nie ma wiecej takich tematow : "nawiazujac to podanej filozofii (goscia nie pamietam ) okresl na przykladzie Rodiona Raskolnikowa czy zbytnie przywiazanie do idei moze byc zgubne". Temat doslownie tak nie wyglada, ale mniej wiecej o to chodzi
A ten gość co go nie pamietasz to Fryderyk Nietzsche
Faktycznie u mnie nauczyciele dmuchają balonik co najmniej jak kibice Wisły Kraków (pokonaliśmy Legie gramy o UEFA a moze nawet MP)Martinho pisze:Nie ma co9 sie bac matury, to nauczyciele wyolbrzymiaja jaka to ona jest trudna i ile to osob sie na niej przejedzie....
Zycze powodzenia tegorocznym maturzystom
PS: Wie ktos kiedy jest chemia?
Dzieki za życzenia powodzenia
A matura pisemna z chemii jest 16 maja (środa)