Matura

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 01 maja 2007, 21:47

Berik pisze:zazdroszcze normalnie. Ja mam maturke za rok, ale juz sie obawiam polaka. Trafic dobrze w ten tzw. "model" to cud swiata. Jak dostaje 4 z tych wypracowan to skacze z radosci choc musze przyznac, ze mi sie to zdarza coraz czesciej. Ogolnie mi sie pieprzy ta cala wiedza z polaka- za duzo wsyzstkich wierszy i utworow, a w kazdym przekazuje sie cos innego, ale pocieszam sie tym, ze z jakiegos wyciagnietego z tylka wiersza pytac mnie nie beda
Najbardziej kosmiczne sa tematy, w ktorych trzeba porownac jakies tam 2 wiersze, ktorych nie rozumiem szkoda, ze nie ma wiecej takich tematow : "nawiazujac to podanej filozofii (goscia nie pamietam ) okresl na przykladzie Rodiona Raskolnikowa czy zbytnie przywiazanie do idei moze byc zgubne". Temat doslownie tak nie wyglada, ale mniej wiecej o to chodzi
Trochę cie nie rozumiem(widocznie mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem i ja się nie martwie o swoja mature :lol: ) Mówisz że ciężko trafić w model odpowiedzi a potem przechodzisz do razu do wypracowana a to są zupełnie inne sprawy. A co do trafienia w model odpowiedzi to nie jest cud świata, przynajmniej mi to przychodzi dość łatwo tak samo jak pisanie wypracowań. A co do wiedzy z polaka to przeciez nie trzeba znac wszystkich utworów z literackiego dorobku ludzkosci aby napisac dobra analize itd. Pozatym czy mogą istnieć wiersze których się nie rozumie :roll: (poza twórczością KJ bo to nawet dla mnie jest nie zrozumiałe i utworami w innych jezykach :lol: )

A ten gość co go nie pamietasz to Fryderyk Nietzsche :wink: .

Martinho pisze:Nie ma co9 sie bac matury, to nauczyciele wyolbrzymiaja jaka to ona jest trudna i ile to osob sie na niej przejedzie....

Zycze powodzenia tegorocznym maturzystom

PS: Wie ktos kiedy jest chemia?
Faktycznie u mnie nauczyciele dmuchają balonik co najmniej jak kibice Wisły Kraków (pokonaliśmy Legie gramy o UEFA a moze nawet MP)

Dzieki za życzenia powodzenia :)

A matura pisemna z chemii jest 16 maja (środa)

Wróć do „Hyde Park”