W telewizji nadali

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 01 maja 2007, 23:13

A(L)e tu ruch :roll:

Trzeba odswieżyć temat.

Dzis o 20.20 na TVP 1 nadali Dylemat 5 czyli jak napisała wyboracza smak odgrzewango kotletu. Serial oglądałem bo chciałem zobaczyć kontynuacje świetnego serialu Alternatywy 4 i dlatego, że miałem juz dość nauki przed maturą (choć podobno wcale sie nie ucze i jestem spokojny o mój egzamin). Powiem krótko i dosadnie takiego strasznego badziewia to ja juz dawno nie widziałem(a moze nawet nigdy). Te serial to wielka tragedia i straszna pomyłka miały być komediowy a jest żenujacy. W trakcie trwania serialu ani razu sie nie zaśmiałem co więcej na mej zmeczonej zyciem twarzy nie pojawiła się nawet drobny uśmiech no może co najwyżej usmiech politowania dla twórców tego "dzieła". O tym serialu już lepiej nie pisać bo szkoda na takie szmiry czasu, wiecej tego nie obejrze, chyba że mi za to zapłacą i to dużo a nawet bardzo dużo.

Przechodze do meritum:

Jutro TVP nada film w pewnych kręgach kultowy, wybitne dzieło Psy
Co tu dużo pisać to trzeba zobaczyć. Świetnie grająca czołówka polskiego aktorstwa (Kondrat, Gajos itd.) ciekawa fabuła, dobra muzyka Michał Lorenca i te kultowe cytaty, które przeszły do historii. Film Psy mimo swej pozornej "akcyjności" i miana komercyjnego szlagieru ma swe ukryte drugie dno i ono w tym filmie jest najbardziej wartościowe.

No i niesamowity Boguś L. swietnie grający franz M czyli mnie.

Polecam :!:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”